Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jak na evropské dotace? Napoví výstava na jablonecké radnici

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec

  • 21. 05. 2024 09:19
  • Rozvoj

Sdílet článek

Co vše se dá financovat za pomoci příspěvků z Evropské unie?  Putovní výstava nabídne inspiraci projekty, které se podařilo uskutečnit v libereckém regionu po roce 2020, a umožní tak odhalit tajemství evropských fondů.

 

Výstava, která vznikla v rámci projektu Regionální stálá konference Libereckého kraje, má za cíl přiblížit tematiku evropských dotací veřejnosti a prezentovat úspěšné projekty z území kraje. Na deseti stojanech se tak mají zájemci možnost dozvědět například jak na dotace z Evropské unie krok za krokem, jak funguje portál ISKP21+ nebo co jsou hospodářsky a sociálně ohrožená území a kde je ve zdejším regionu najít.

„Věřím, že výstava nabídne zajímavý vhled do této tematiky jak laické veřejnosti, která zde pozná projekty ze svého okolí, tak potenciálním realizátorům nových projektových záměrů, kteří se zde mohou inspirovat nebo dozvědět další prospěšné informace,“ uvedl Jiří Ulvr, člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Od 20. května si výstavu lze prohlédnout v budově Městského úřadu v Jablonci nad Nisou. K vidění tam bude až do 30. června, vstup je zdarma.

„Regionální stálá konference Libereckého kraje se snaží do území přinášet užitečné informace z oblasti dotačních možností, nově jsme začali vydávat pro obce také newsletter s názvem RSKompas, který je dostupný na webových stránkách www.rsk-lk.cz, doplnil Jiří Ulvr.

Kdo má zájem, aby výstava navštívila i jeho obec či město, nechť neváhá a kontaktuje Regionál ní stálou konferenci. Je dobré sledovat Facebook Regionální stálé konference, kde se nacházejí fotografie i aktuální informace z oblasti dotačních příležitostí.

MMR Liberecký kraj EU

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky