Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informační den pro žáky 9. tříd se konal v Turnově

Mgr. Langer Jiří

  • 23. 09. 2013 15:02
  • Školství

Sdílet článek

V budově Obchodní akademie, Hotelové školy a SOŠ ve Zborovské ulici v Turnově se konal 17. září informační den pro žáky 90. tříd. Na 160 žáků základních škol z Turnova, Hodkovic nad Mohelkou a Železného Brodu využilo možnosti strávit dopoledne ve škole a seznámit se s možnostmi studia.

Po stručné informaci o studijních i učebních oborech, které škola nabízí, se žáci rozdělili do skupinek a následovali své průvodce z řad maturantů ze třídy H4. Ti jim ochotně odpovídali na zvídavé dotazy, zavedli je na besedu s  ředitelkou školy Milenou Lednejovou a do vyučovacích hodin různých předmětů.

„Žáci nejen viděli, jak výuka na střední škole vypadá, ale mohli si ji i vyzkoušet na vlastní kůži, jelikož několik pedagogů si připravilo program právě pro ně,“ uvedla PhDr. Eva Špínová

Největší ohlas ¨mělo vystoupení barmanů ve školním baru. Ti předváděli své dovednosti v přípravě míchaných nápojů, nejrůznější triky a téměř akrobatické kousky s lahvemi (samozřejmě nerozbitnými). Naši mladí hosté si mohli namíchat svůj vlastní drink a pochutnat si na drobném občerstvení, které pro ně připravily učitelky gastronomických předmětů.

 

„Závěrem byli žáci pozváni na další akce pořádané naší školou: na Burzu škol 6. listopadu a na soutěž Mladý cestovatel 27. listopadu,“ zve i další nastávající studenty ředitelka Milena Lenejová.

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky