Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informace o zpracování operačních programů na nové programovací období 2007– 2013

Kratochvílová Jana, Ing.

  • 19. 06. 2006 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:3999|autor:Kratochvílová Jana, Ing.|email:jana.kratochvilova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 416|mobil:|aktualizace:]

Rokem 2006 končí první programové období, během kterého mohla Česká republika využívat finanční prostředky Evropské unie.V příštím programovém období v letech 2007-2013 bude mít Česká republika k dispozici více než 700 miliard Kč na realizaci různých projektů obcí, krajů, neziskových organizací, podnikatelů a dalších subjektů.


V současné době připravuje Česká republika pro využívání fondů Evropské unie v letech 2007-2013 celkem 24 operačních programů. Jedná se o programy sektorové, zaměřené na ochranu a zlepšení kvality životního prostředí, zlepšení dostupnosti dopravy, rozvoj podnikatelského sektoru, podporu výzkumu, vývoje a inovací, rozvoj vzdělávání, zvyšování zaměstnanosti a zaměstnatelnosti, rozvoj informační společnosti apod. Dále se připravují programy regionální, které směřují k řešení problémů vázaných na konkrétní region ČR. Podporují tak využití potenciálu daného území a přispívají k jeho vyváženému rozvoji. Dalším typem operačních programů jsou programy přeshraniční spolupráce, jejichž cílem je podpora hospodářské a sociální integrace příhraničních území prostřednictvím odstraňování přetrvávajících bariér a posilování jejich rozvojového potenciálu.


„V právě končícím programovém období ukázali žadatelé z Libereckého kraje, že jsou připraveni a schopni čerpat finanční prostředky z Evropské unie, což je příslibem i pro další programové období,“ podotkl RNDr. Vít Příkaský, člen rady kraje, pověřený vedením resortu hospodářského a regionálního rozvoje.   


Náhledy nových operačních programů jsou zveřejněny na webových stránkách Libereckého kraje pod odborem hospodářského a regionálního rozvoje/oddělení rozvojových koncepcí (www.rozvoj.kraj-lbc.cz).

„Z těchto přehledů je patrné, jaké aktivity budou v následujících sedmi letech podporovány. Potenciální žadatelé mohou proto již nyní zvažovat svoje budoucí projekty a připravovat své projektové záměry“, dodal Příkaský.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky