Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informace č. 69/2016 - doplňující informace k lokalitě Bradlecké bučiny

Mgr. Hýsek Martin

právník

  • 22. 12. 2016 10:51
  • 106/1999

Sdílet článek

Předmět žádosti:

Žadatel žádal o informace týkající se lokality Bradlecké bučiny. Konkrétně chtěl vědět, zda je plán péče o přírodní rezervaci nezbytným podkladem pro oznámení návrhu na vyhlášení přírodní rezervace, proč KÚ LK mimo roku 2013 nespolupracuje a AOPK a nezařazuje ji do okruhu přizvaných osob při terénních šetřeních, proč nebyl v roce 2016 zpracován a odevzdán předmětný plán péče a kdo a kdy bude plán péče zpracovávat.

Odpověď na žádost:

K dotazu žadatele, zda je plán péče nezbytným podkladem pro oznámení návrhu na vyhlášení přírodní rezervace či není, KÚ LK uvedl, že návrh plánu péče je nutným podkladem pro záměr vyhlášení nového zvláště chráněného území. V rámci oznámení záměru na vyhlášení nového zvláště chráněného území je tedy nutné, aby orgán ochrany přírody měl tento dokument zpracován.

K dotazu, proč KÚ LK vyjma roku 2013 nespolupracoval a nespolupracuje s AOPK nezařazoval ji do okruhu přizvaných osob při terénních šetřeních, KÚ LK uvedl, že spolupráce s AOPK ČR probíhá v dostatečném rozsahu, není však dle jeho názoru nutné, aby zástupci AOPK ČR byli účastníky veškerých jednání.

K dotazu, proč nebyl plán péče zpracován a odevzdán v roce 2016, KÚ LK uvedl, že návrh plánu péče pro „Bradlecké bučiny“ nebyl zpracován v letošním roce z kapacitních důvodů. KÚ LK předpokládá zpracování tohoto dokumentu v průběhu příštího roku. Orgány ochrany přírody nejsou v případě záměrů na vyhlášení nových zvláště chráněných území vázány žádnými termíny, skutečnost že nedošlo ke zpracování návrhu plánu péče pro „Bradlecké bučiny“ v letošním roce tudíž nelze chápat jako pochybení.

K dotazu, kdo a kdy bude zpracovávat plán péče, KÚ LK uvedl, že zpracovatel návrhu plánu péče zatím není znám.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky