Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu

Upozornění

Poctu hejtmana Libereckého kraje letos obdrželo deset osobností, jedna z cen byla udělena in memoriam.

Více informací
Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informace 62/2015 - Výběrové řízení na auditorské či poradenské služby ve věci sloučení nemocnic

Mgr. Hýsek Martin

právník

  • 14. 12. 2015 13:18
  • 106/1999

Sdílet článek

Předmět žádosti:

Žadatel žádal o informace týkající se záměru Libereckého kraje vyhlásit vvýběrové řízení na auditorské nebo poradenské služby, které by měly zajistit posouzení záměru LK ohledně sloučení nemocnic, popř. jiných organizačních změn.

Konkrétně chtěl vědět, (1.) je-li pravda, že se LK chystá vyhlásit veřejnou zakázku na výběr auditorské nebo poradenské společnosti, která by měla zajistit posouzení záměru LK týkající se sloučení nemocnic, popř. jiné organizační změny a vztahy mezi nemocnicemi LK, jako např. centrálního nákupu apod., (2.) kdy se má výše uvedené výběrové řízení konat, (3.) v jakém režimu bude toto výběrové řízení vyhlášeno, (4.) je-li pravdou, že LK komunikuje a jedná se společností VGD, s.r.o. jakožto s potencionálním dodavatelem této služby a zejména s jejím jednatelem, a (5.) jaká je v tomto výběrovém řízení role současného ředitele Krajské nemocnice Liberec.

Odpověď na žádost:

1. Liberecký kraj se nechystá vyhlásit veřejnou zakázku za účelem posouzení záměru sloučení nemocnic ani jiných organizačních změn. Liberecký kraj zvažuje záměr veřejné zakázky k optimalizaci řízení nemocniční péče v kraji, bez ohledu na vlastníka či zřizovatele nemocnice.

2. Pokud orgány kraje rozhodnou o realizaci veřejné zakázky, bude vyhlášena v průběhu první poloviny 2016.

3. Veřejná zakázka bude vyhlášena v režimu veřejné zakázky malého rozsahu dle Směrnice rady kraje č. 1/2014 k zadávání veřejných zakázek ze dne 16. 6. 2014.

4. Liberecký kraj konzultoval uvedenou problematiku s několika společnostmi, mimo jiné i s VGD, s. r. o.

5. Generální ředitel Krajské nemocnice Liberec nehraje v tomto žádnou roli.

S odkazem na ust. § 4a ve spojení s ust. 4 zákona o svobodném přístupu k informacím KÚ LK sdělil, že informace byly čerpány vyhledáním a kontrolou údajů archivu odboru zdravotnictví, který jej také spravuje a pravidelně aktualizuje.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky