Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informace 55/2015 - Hodnocení žádostí o dotace v oblasti prevence rizikového chování na školách

Mgr. Hýsek Martin

právník

  • 02. 11. 2015 16:58
  • 106/1999

Sdílet článek

Předmět žádosti:

Žadatel žádal o informace týkající se věcného hodnocení žádostí o dotace v oblasti primární prevence rizikového chování na školách. Konkrétně chtěl vědět, (1.) jsou-li v rámci kraje stanovena jednotná kritéria pro posuzování a hodnocení věcné stránky žádostí o dotace, popř. jaká to jsou, či jakým způsobem hodnocení probíhá, (2.) je-li za účelem hodnocení věcné stránky žádostí o dotace sestavována na úrovni kraje komise, popř. jak a čím je tato komise formálně ustavována, má-li jednací řád či jaká jsou pravidla pro její jednání, a (3.) kdo jmenovitě se na hodnocení věcné stránky žádostí na úrovni kraje v roce 2015 podílí, a podle jakého klíče jsou tito hodnotitelé vybíráni.

Odpověď na žádost:

1.) Při hodnocení žádostí o dotaci z finančních prostředků MŠMT postupuje KÚ LK podle Metodiky MŠMT pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování v období 2013-2018 č. j.: MSMT-18917/2012-27/2, včetně doporučení a finančních limitů stanovených MŠMT pro Liberecký kraj.

Hodnocení je prováděno do informačního systému projektů prevence http://is-prevence-admin.nidm.cz/sign-in, kde dochází k bodovému hodnocení žádosti.

2.) Za účelem posuzování věcné stránky žádostí je ustanovena pracovní skupina.  

Pracovní skupina je ustanovena odborem školství, mládeže, tělovýchovy a sportu KÚ LK, a to na základě doporučení MŠMT (viz výše uvedená Metodika, Část VIII. bod 2.).

Pracovní skupina nemá jednací řád, postupuje neformálně. Je složena z odborníků - z krajského školského koordinátora prevence, čtyř metodiků prevence z pedagogicko-psychologických poraden nebo jejich nadřízených ředitelů PPP, a ze zástupců poskytovatelů programů primární prevence. Při hodnocení pracovní skupina postupuje dle doporučení a výše uvedené metodiky MŠMT
v rámci stanoveného finančního limitu. Bodové hodnocení jednotlivých žádostí
je zaznamenáno do informačního systému projektů prevence.

3.) Na hodnocení věcné stránky žádosti se v roce 2015 podílí tito hodnotitelé:

  • Ing. Markéta Nešporová, krajský školský koordinátor prevence,
  • Mgr. Ivana Ullmannová, metodik prevence PPP a zároveň ředitel PPP Jablonec nad Nisou,
  • Mgr. Věra Provazníková, metodik prevence PPP a zároveň ředitel PPP a SPC Semily,
  • Mgr. Jana Hlavová, ředitel PPP Liberec,
  • Mgr. Pavla Šimánková, ředitel PPP Česká Lípa,
  • Mgr. Petr Hampacher, Maják o. p. s.,
  • Mgr. Michaela Horáčková, Advaita z. ú.  

Hodnotitelé jsou vybíráni na základě jejich pracovního zařazení, náplně práce a znalosti terénu.

S odkazem na ust. § 4a ve spojení s ust. 4 zákona o svobodném přístupu k informacím KÚ LK též sdělil, že informace byly čerpány vyhledáním a kontrolou údajů archivu odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu, který jej také spravuje a pravidelně aktualizuje.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky