Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informace 39/2014 – informace k veřejné zakázce „Nákup služebních motorových vozidel“

Mgr. Kubíčková Michaela

  • 30. 09. 2014 16:00
  • 106/1999

Sdílet článek

Předmět žádsoti: ZDE: Předmět žádosti

Odpověď:

  1. Liberecký kraj připravuje v současné době vypsání nového výběrového řízení na veřejnou zakázku malého rozsahu na servis vozidel autoprovozu Krajského úřadu Libereckého kraje. Zahájení tohoto výběrového řízení bylo odloženo do rozhodnutí o veřejné zakázce na nákup služebních motorových vozidel, a to z toho důvodu, že zadavatel po stanovení zadávacích podmínek v souladu se zásadami § 6 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen „zákon“) nemohl předvídat, jaký typ vozidel bude v rámci této veřejné zakázky vybrán. Vzhledem ke skutečnostem, že byla dle stanovených hodnotících kritérií vybrána nabídka uchazeče, který nabídl vozy Volkswagen Golf a zadavatel má dosud ve svém autoprovozu většinu vozidel značky Škoda, nebudou proto tyto vozy zahrnuty do předmětu výběrového řízení veřejné zakázky malého rozsahu na servis vozidel autoprovozu Krajského úřadu Libereckého kraje. Důvodem je skutečnost, že při zadání veřejné zakázky na servis vozidel
    je nutné při oslovování servisních společností zohledňovat, jaké typy vozidel opravují. Vzhledem k tomu, že dodavatel nových vozidel Volkswagen Golf bude provádět pravidelný záruční servis, bylo vzhledem k výši předpokládané hodnoty mimozáručního servisu předepsaného výrobcem rozhodnuto uzavřít s dodavatelem vozidel Volkswagen Golf rámcovou smlouvu na servis těchto vozidel. Na nová vozidla byla dodavatelem poskytnuta záruka
    po dobu 48 měsíců. Pro kraj je proto vhodné svěřit servis vozidel stejnému subjektu, který bude provádět záruční servis.

     

  2. Viz bod 1 - v předmětu veřejné zakázky na nákup vozidel nebyl uveden servis vozidel
    a zakázka byla zadána bez výběrového řízení dodavateli nových vozidel, k nimž bude dodavatel zajišťovat záruční servis.

 

  1. Vzhledem k tomu, že dodavatel nových vozidel bude provádět po dobu 48 měsíců pravidelný záruční servis, bylo vzhledem k výši předpokládané hodnoty servisních oprav (finanční objem pravidelného servisu činí dle rámcové smlouvy o dílo za všech šest vozů v prvním roce celkem 22.104,- Kč, ve druhém roce celkem 24.120,- Kč, ve třetím roce celkem 44.724,- Kč,
    ve čtvrtém roce celkem 24.120,- Kč a v pátém roce celkem 34.842,- Kč, to je dohromady 149.910 tis. Kč včetně DPH za pět let pro šest vozidel, přičemž tento finanční limit nezakládá ze strany zhotovitele nárok na plnění) a odlišnému typu stávajících vozidel v autoprovozu krajského úřadu rozhodnuto uzavřít s dodavatelem vozidel Volkswagen Golf rámcovou smlouvu o dílo na servis těchto vozidel. Tento postup je v souladu se zákonem o zadávání veřejných zakázek i se Směrnicí rady kraje č. 1/2014k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi. K rozhodnutí o tomto postupu došlo při přípravě veřejné zakázky na servis a údržbu vozidel autoprovozu krajského úřadu Libereckého kraje, jejíž příprava byla zahájena poté, co byla ukončena veřejná zakázka na nákup nových vozidel. Důvody jsou uvedeny v bodě 1. Dotčenou rámcovou smlouvu o dílo č. OLP/1162/2014 podepsala za Liberecký kraj Mgr. Marie Filipová, vedoucí odboru kancelář ředitele.

  2. Smlouva byla podepsána dne 18. 08. 2014.

     

  3. < > postupoval vzhledem k výši předpokládané hodnoty veřejné zakázky malého rozsahu dle Směrnice RK č. 1/2014 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi. U veřejných zakázek tohoto rozsahu není stanoven formální postup a není o nich rozhodováno v radě kraje ani v zastupitelstvu.

    Předmětem smlouvy jsou běžné servisní opravy nově pořízených vozidel Volkswagen Golf, dále samostatný nákup náhradních dílů a pneumatik se slevou 10% z platného ceníku.
    Cena pravidelného servisu předepsaného výrobcem pro jednotlivé vozy je uvedena v bodě 3.

     

  4. Viz bod 6. Ano předmětem smlouvy jsou běžné servisní opravy.

     

  5. Podmínka že na předmětných vozech nesmí servis provádět žádný jiný autorizovaný
    (i neautorizovaný) servis než je vybraný dodavatel, ve smlouvě uvedena není. Při nákupech dražších náhradních dílů, např. pneumatik, nebo případných dražších opravách bude nabízená cena porovnána s jinými prodejci nebo servisy.

     

  6. V případě dalších oprav, které nejsou předmětem této smlouvy - např. havarijních oprav, bude zadavatel postupovat dle Směrnice rady kraje s tím, že tyto opravy budou řešeny jako pojistné události s příslušnou pojišťovnou a při zadání těchto oprav je vždy vybrán dodavatel s nejnižší nabídkovou cenou (před zadáním servisních prací je proveden průzkum trhu). Obdobně bude postupováno v případech dalších oprav. Standardně je postupováno tak, že je nabízená cena před vystavením objednávky porovnána s běžnými cenami na trhu. Pokud by se ceny smluvního partnera odchylovaly v neprospěch zadavatele zakázky, bude zakázka zadána jinému kvalifikovanému uchazeči. V takové situaci by určitě bylo také jednáno se smluvním partnerem o vhodném narovnání vzájemných smluvních vztahů. O tom, jakým způsobem budou opravy provedeny, rozhoduje vedoucí autoprovozu. Zadání veřejné zakázky formou objednávky podepisuje vedoucí odboru kancelář ředitele.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky