Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informace 37/2014 – pracovní a osobní schůzky pana radního pro dopravu Vladimíra Mastníka s Ing. Jiřím Vařilem

Mgr. Kubíčková Michaela

  • 30. 09. 2014 15:50
  • 106/1999

Sdílet článek

Předmět žádosti: ZDE: Předmět žádosti

Odpověď:

ROZHODNUTÍ

 

Krajský úřad Libereckého kraje jako správní orgán věcně a místně příslušný dle ust. § 130 odst. 1 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád ve znění pozdějších právních předpisů, v řízení o žádosti společnosti Krajské protikorupční pracoviště o.p.s., se sídlem U Nisy 362/6, Liberec III-Jeřáb, 460 07 Liberec, IČ 02586894, ze dne 11. 9. 2014 o poskytnutí informace dle ust. § 13 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších právních předpisů rozhodl takto:

 

Žádost se jako celek dle ust. § 15 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších právních předpisů, o d m í t á pro neexistenci požadovaných informací.

 

 

Odůvodnění:

 

[1] Žádostí ze dne 11. 9. 2014 požádal žadatel Krajské protikorupční pracoviště o.p.s., se sídlem U Nisy 362/6, Liberec III-Jeřáb, 460 07 Liberec, IČ 02586894 o poskytnutí informací členěných pod čísly 1. a 2. a to dle ust. § 13 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších právních předpisů (dále jen „ZSPI“), když žádal (zjednodušeně řečeno, viz. žádost) o seznam schůzek pana Vladimíra Mastníka, rezortního radního pro dopravu Libereckého kraje,
s Ing. Jiřím Vařilem, včetně podrobností o datu a místě a dále žádal o kopie zápisů z těchto jednání.

 

[2] Dle sdělení pana Vladimíra Mastníka, člena rady Libereckého kraje, si tento není vědom, že by se setkal s Ing. Jiřím Vařilem. Pokud k setkání nedošlo, nemůže být požadovaný seznam poskytnut,

neboť se jedná o informaci absolutně neexistující. Dle ust. § 3 odst. 3 ZSPI se informací pro účely tohoto zákona rozumí jakýkoliv obsah nebo jeho část v jakékoliv podobě, zaznamenaný na jakémkoliv nosiči, zejména obsah písemného záznamu na listině, záznamu uloženého v elektronické podobě nebo záznamu zvukového, obrazového nebo audiovizuálního, což v tomto případě není naplněno. Ostatní schůzky pana radního jsou dostupné formou zprávy o činnosti členů rady, která je předkládána na každém zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje – http://liberecky-kraj.kraj-lbc.cz/zasedani-zastupitelstva pod jednotlivými odkazy.

 

Totéž (neexistence informace) lze uvést i o žádosti o kopie zápisů z těchto jednání.

 

Poučení:

 

Proti tomuto rozhodnutí je možno podat odvolání dle ust. § 16 zákona č. 106/1999 Sb.,
o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších právních předpisů. Odvolací lhůta činí
15 dnů ode dne oznámení rozhodnutí. Odvolání se podává k Ministerstvu vnitra České republiky, prostřednictvím nadepsaného správního orgánu. Odvolání musí mít náležitosti uvedené v § 37 odst. 2 správního řádu a musí obsahovat údaje o tom, proti kterému rozhodnutí směřuje, v jakém rozsahu ho napadá a v čem je spatřován rozpor s právními předpisy nebo nesprávnost rozhodnutí nebo řízení, jež mu předcházelo. Není-li v odvolání uvedeno, v jakém rozsahu odvolatel rozhodnutí napadá, platí, že se domáhá zrušení celého rozhodnutí. Odvolání se podává s potřebným počtem stejnopisů tak, aby jeden stejnopis zůstal správnímu orgánu a aby každý účastník dostal jeden stejnopis. Nepodá-li účastník potřebný počet stejnopisů, vyhotoví je správní orgán na náklady účastníka.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky