Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informace 32/2014 – kopie dokumentu „Odborná studie k určení minimálních cen za plnění veřejné zakázky“

Mgr. Kubíčková Michaela

  • 05. 09. 2014 13:45
  • 106/1999

Sdílet článek

Předmět žádosti:

 

Ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, si Vás dovolujeme požádat o poskytnutí informací, a to o zaslání kopie dokumentu označeného jako Odborná studie k určení minimálních cen za plnění veřejné zakázky „Výběr dopravců pro uzavření smluv o veřejných službách v přepravě cestujících ve veřejné linkové osobní dopravě k zabezpečení stanoveného rozsahu dopravní obslužnosti Libereckého kraje pro období od roku 2014 do roku 2024“, resp. všech jejích částí, včetně všech případných příloh a součástí tohoto dokumentu. Tento dokument je jmenován ve Vašem rozhodnutí datovaném 14. 08. 2014, č.j. KÚLK 53892/2014, a měl být podle něj zpracován Českým vysokým učením technickým, fakultou dopravní.

Odpověď: Dle ust. § 15 odst. 1 s využitím § 11 odst. 1 písm. b) zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, se žádost o poskytnutí informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím - Odborné studie k určení minimálních cen za plnění veřejné zakázky u veřejné zakázky „Výběr dopravců pro uzavření smluv o veřejných službách v přepravě cestujících ve veřejné linkové osobní dopravě k zabezpečení stanoveného rozsahu dopravní obslužnosti Libereckého kraje pro období od roku 2014 do roku 2024“, resp. všech jejích částí, včetně případných příloh a součástí tohoto dokumentu o d m í t á.

Odůvodnění: Libereckému kraji – Krajskému úřadu Libereckého kraje byla dne 22. 08. 2014 doručena žádost o poskytnutí informace – Odborné studie k určení minimálních cen za plnění veřejné zakázky u veřejné zakázky „Výběr dopravců pro uzavření smluv o veřejných službách v přepravě cestujících ve veřejné linkové osobní dopravě k zabezpečení stanoveného rozsahu dopravní obslužnosti Libereckého kraje pro období od roku 2014 do roku 2024“, resp. všech jejích částí, včetně případných příloh a součástí tohoto dokumentu. Odbornou studii s názvem „Stanovení minimální ceny dopravního výkonu ve veřejné linkové autobusové dopravě“ ze dne 26. února 2014, zpracovanou Českým vysokým učením technickým v Praze, fakultou dopravní, si zadal Liberecký kraj, na základě požadavku předsedy hodnotící komise u veřejné zakázky „Výběr dopravců pro uzavření smluv o veřejných službách v přepravě cestujících ve veřejné linkové osobní dopravě k zabezpečení stanoveného rozsahu dopravní obslužnosti Libereckého kraje pro období od roku 2014 do roku 2024“. Odborná studie slouží jako podklad pro členy hodnotící komise ve všech částech veřejné zakázky. Předmětná veřejná zakázka nadále probíhá a nebyla pravomocně ukončena. Povinný subjekt vyhodnotil požadovanou informaci jako novou informaci, která vznikla při přípravě rozhodnutí povinného subjektu ohledně vypsané veřejné zakázky, když rozhodnutí o této veřejné zakázce nebylo dosud vydáno a současně má povinný subjekt zato, že by poskytnutí (zveřejnění) takovéto informace naopak mohlo mít svůj konkrétní negativní dopad – zvýhodnění, resp. znevýhodnění některých účastníků dosud neukončené veřejné soutěže. Tudíž je podle názoru povinného subjektu po provedeném správním uvážení dán legitimní důvod k neposkytnutí požadované informace. Podle § 11 odst. 1 písm. b) zákona č. 106/1999 Sb., může povinný subjekt požadovanou informaci neposkytnout, což v tomto případě učinil a podle § 15 odst. 1 zákona 106/1999 Sb. rozhodl o odmítnutí této žádosti.

Poučení: Proti tomuto rozhodnutí lze podat odvolání podle § 16 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, a to do 15 dnů ode dne oznámení tohoto rozhodnutí, k Ministerstvu vnitra České republiky podáním učiněným u povinného subjektu - Krajského úřadu Libereckého kraje – odboru kancelář hejtmana.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky