Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu

Upozornění

Poctu hejtmana Libereckého kraje letos obdrželo deset osobností, jedna z cen byla udělena in memoriam.

Více informací
Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informace 27/2016 - Plnění ze smlouvy č. OLP/2411/2013

Mgr. Hýsek Martin

právník

  • 13. 05. 2016 09:20
  • 106/1999

Sdílet článek

Předmět žádosti:

Žadatel požadoval kopie dokumentů, které v rámci plnění ze smlouvy č. OLP/2411/2013 zpracoval pro Liberecký kraj pan Dan Michal, a dále požadoval informaci o tom, proč si Liberecký kraj najímá externisty na zpracování metodiky a metodických pokynů, jakož i o informace o výběrovém řízení na uvedenou zakázku.

Odpověď na žádost:

Liberecký kraj využíval možnosti zapojení externího subjektu při přípravě převodu financování sociálních služeb z úrovně MPSV na kraj jako metodického poradce při simulaci výpočtů pro optimální výši dotace pro podporované subjekty v době, kdy ještě nebyla dostupná jakákoli metodika výpočtových mechanismů ze strany MPSV. Externí subjekt pomohl nové mechanismy implementovat do praxe a pomohl s přípravou pilotního vyzkoušení funkčnosti „klíče financování“ pro rok 2014.

Cílem bylo zajistit určitou stabilitu systému, nastavit postupný tlak na efektivitu služeb a nastavit transparentní a spravedlivý systém pro kofinancování sociálních služeb z krajské úrovně. Krajský hodnotící systém měl být kompatibilní s připravovaným systémem MPSV, přičemž krajský mechanismus byl představen zástupcům MPSV a krajů na jednání Asociace krajů pro sociální záležitosti. Krajský systém nastavil výpočet na 3 hlavní složky dotace:

  • Nákladové minimum
  • Bonus potřebnosti
  • Bonus užitečnosti

Co se týče zadávání předmětné veřejné zakázky, Liberecký kraj postupoval v souladu se zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění, a dále podle svých vnitřních předpisů, konkrétně dle tehdy platné Směrnice Rady Libereckého kraje č. 1/2012 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi. Podle ní úkoly zadavatele při zadávání veřejných zakázek malého rozsahu Libereckým krajem, jejichž předmětem jsou dodávky, služby nebo stavební práce a předpokládaná hodnota činí nejméně 50.000 Kč a je nižší než 200.000 Kč, vykonávali vedoucí odborů krajského úřadu, v tomto případě vedoucí odboru sociálních věcí, v jehož pravomoci bylo o této veřejné zakázce rozhodnout.

Požadované kopie dokumentů zpracovaných v rámci plnění ze smlouvy č. OLP/2411/2013 jsou obsahem příloh. Jedná se o následující:

  • P01_implementace_podzim_2013
  • P02_prezentace_podzim_2013
  • P03_zapis_jednani_s_rediteli
  • P04a_vybrana_data_1_podzim_2013
  • P04b_vybrana_data_2_podzim_2013

V souladu s ustanovením § 8a zákona o svobodném přístupu k informacím byly v dokumentech anonymizovány chráněné osobní údaje.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky