Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informace 20/2016 - Dotace na nízkoenergetické stavby

Mgr. Hluštík Zdeněk

vedoucí odboru územního plánování a stavebního řádu

  • 14. 04. 2016 15:24
  • 106/1999

Sdílet článek

Předmět žádosti: Žadatel žádal odpověď na následující otázky, týkající se programu nová zelená úsporám, oblast podpory B, podoblast B.1 a B.2 na výstavbu rodinných domů (B.1 - dům s velmi nízkou energetickou náročností, dotace 300.000,- a B.2 - dům s velmi nízkou energetickou náročností s důrazem na použití obnovitelných zdrojů energie, dotace 450.000,-):

1) Jaká byla celková finanční částka, kterou udělil kraj pro novostavby nízkoenergetických rodinných domů  v podoblastech B.1 a B.2 (viz výše) v časovém rámci 2013 - 2015 (pokud možno částky za jednotlivé roky rozděleny do obou kategorií)?

 

2) Kolik žádostí o dotace pro nízkoenergetické novostavby rodinných domů jste v jednotlivých letech 2013 - 2015 obdrželi a kolik jich bylo nakonec v jednotlivých podoblastech B.1 a B.2 uděleno?

 

Odpověď na žádost:

Kraje nejsou zprostředkujícím orgánem dotačního programu Nová zelená úsporám, a tudíž Liberecký kraj žádnou finanční částku na novostavby nízkoenergetických domů neudělil a žádnou žádost o dotace pro nízkoenergetické domy neobdržel. Zprostředkujícím orgánem národního dotačního programu Nová zelená úsporám je Státní fond životního prostředí České republiky.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky