Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

I vánoční ozdoby a dekorace mohou mít druhý život

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec

  • 27. 09. 2024 13:59
  • Sociální

Sdílet článek

Co s nepoužívanými vánočními ozdobami a dekoracemi? Třeba mohou někomu udělat radost. Od 1. října do 25. listopadu je lze poslat do sbírky vánočních ozdob a dekorací, která podpoří bezplatné služby onkologicky nemocným a jejich blízkým na Liberecku. 

Od 1. října je vybírají v Centru Amelie v areálu liberecké nemocnice, v Krajské vědecké knihovně v Rumjancevově ulici v Liberci a infocentru na chrastavském náměstí 1. máje. – Rumjancevova 1362/1, Liberec

Prodej darovaných ozdob a dekorací se uskuteční od 7. do 13. prosince v libereckém obchodním centru Forum u stánku Centra Amelie. Lidé tam mohou nakoupit dekorace a ozdoby za rozumnou cenu, udělat jiným radost, ale také pomoci lidem, kteří se ocitli v těžké životní situaci kvůli nemoci svojí nebo svého blízkého.

„Výtěžek ze sbírky již několik let pomáhá financovat služby lidem, kteří přicházejí do Amelie, protože jim do života vstoupila rakovina. Přicházejí na individuální konzultace s psychologem nebo sociálním pracovníkem, hledají informace, kontakty, ale třeba i další lidi, se kterými mohou sdílet své radosti i strasti,“ řekla Renata Kotúčková, koordinátorka a sociální pracovnice Centra Amelie v Liberci. „Bezplatnost služeb Amelie je pro nemocné i jejich blízké důležitá, na komerční služby by při dlouhodobé pracovní neschopnosti nebo v tísnivé situaci často neměli. Takto služby mohou využít a nemusí mít pocit, že kohokoliv zatěžují. Naopak jim to otvírá možnosti k tomu, co jim může být velmi prospěšné.“

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky