Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

I dětské domovy z Libereckého kraje mohou do konce srpna žádat o peníze z Bertíků

Mgr. Langer Jiří

  • 02. 08. 2010 16:54
  • Školství

Sdílet článek

 

Jakýkoliv dětský domov či nezisková organizace z celé republiky mohou pro své děti a mladé lidi získat až sto tisíc korun. Stačí jen do konce srpna úspěšně představit projekt podpory jejich vzdělávání a přípravy na samostatný život. Charitativní projekt S Bertíkem za dětským úsměvem prostřednictvím grantového řízení a Nadačního fondu Albert letos podpoří děti z desítek institucí ze všech regionů. Aby mohly dětské domovy a další organizace získat peníze z Bertíků, musí podat žádost do 31. srpna 2010, jinak nebude možné je do výběru zařadit.

Částka až ve výši až 100 000 korun z grantového řízení projektu S Bertíkem za dětským úsměvem má být věnována zejména na projekty financování vysokoškolského studia, nákup pomůcek pro vzdělávání na středních školách a učilištích či zaplacení jazykových  a sportovních  kurzů.

Podrobné informace k vyplnění žádostí zájemci získají na internetových stránkách www.nadacnifondalbert.cz.. Peníze z tradičního projektu Bertíci letos rozdělí Nadační fond Albert.

Bertíci nadělí peníze už letos pod stromeček

Dlouhodobý charitativní projekt S Bertíkem za dětským úsměvem letos zaznamená drobnou změnu. Peníze dostanou děti z dětských domovů už před Vánocemi. Výše získané částky bude záležet především na aktivitě zástupců dětských domovů a zajímavosti jejich navržených projektů. Letos v květnu v přítomnosti náměstka hejtmana pro školství Radka Cikla (ČSSD) převzali zástupci pěti partnerských dětských domovů působících v LK šeky na celkovou částku 283 013 Kč.  Byly to Dětský domov v Jablonci nad Nisou, Dětský domov v Semilech, Dětský diagnostický ústav, středisko výchovné péče, základní škola, mateřská škola a školní jídelna Liberec, Dětský domov v Jablonném v Podještědí a Dětský domov v České Lípě.

Charitativní projekt S Bertíkem za dětským úsměvem za deset let podpořil vzdělávání a rozvoj dětí z dětských domovů částkou 67 milionů korun. V loňském roce značka Albert jeho prostřednictvím předala téměř 15 milionů Kč.

       Více informací:

Libor Kytýr - ředitel komunikace, tiskový mluvčí

Albert
AHOLD Czech Republic, a.s.
Radlická 117, 158 00 Praha 5 – Nové Butovice

Tel.:+420 234 004 794

Mobil: +420 724 518 612

    libor.kytyr@ahold.cz
                                  

www.ialbert.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky