Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Humanitární organizace v kraji nabídly svoji pomoc v obcích, stejně jako na jaře budou k ruce seniorům a sociálně slabším   

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 13. 10. 2020 11:26
  • Sociální

Sdílet článek

Oblastní spolek Českého červeného kříže Liberec (OS ČČK) zastřeší další fázi pomoci seniorům a sociálně slabším občanům v regionu v době koronavirové pandemie. Jednotlivé humanitární organizace budou pomáhat ve všech obcích s rozšířenou působností v regionu. Liberecký kraj se se rozhodl tyto obce finančně podpořit částkou 1.90 korun na obyvatele. Celkem se jedná o zhruba 843 tisíc korun na měsíc.  

„Systém pomoci seniorům a dalším potřebným lidem fungoval v Libereckém kraji již na jaře letošního roku za pomocí neziskového sektoru a dobrovolnických organizací. Bude proto znovu v podobném formátu k dispozici všem, kterým nemůže pomoci jejich rodina nebo okolí. V této složité době je to nesmírně důležité,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Smyslem systému dobrovolnické pomoci je odlehčit pracovníkům Krajského úřadu Libereckého kraje a zjednodušit komunikaci bez zbytečného vstupu třetích osob. OS ČČK Liberec je členem Krizového štábu Libereckého kraje, a dokáže tak pružně a rychle komunikovat mezi pomáhající organizacemi.

Hlavní koordinátoři pomoci v regionech:

Mapa regionů

Kontakty pro občany:

Turnovsko – ADRA
Linka pro občany: 728 967 609
Pracovní dny 9–15 hod.

Jablonecko – OS ČČK Jablonec
Linka pro občany: 601 386 447
Počt 9–15 hod.

Město Liberec – KS KONTAKT Liberec
Linka pro občany: 770 14 14 14
Pracovní dny 8–15 hod.

Liberecko – OS ČČK Liberec
Linka pro občany: 770 14 14 44
Pracovní dny 8–15 hod.

Novoborsko – OS ČČK Liberec
Linka pro občany: 608 303 666
Pracovní dny 8–15 hod.

Jilemnicko – OS ČČK Semily
Linka pro občany: 725 332 155
Po-čt 10–15 hod.

Semilsko – OS ČČK Semily
Linka pro občany: 725 883 449
Po-Čt 10–15 hod.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky