Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman předal ceny vítězům ME rallycrossu

Šírová Květa

  • 20. 09. 2010 12:16
  • Školství

Sdílet článek

Hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler předal cenu vítězi divize 2 ME v rallycrossu Dereku Tohillovi z Irska. Finále evropského rallycrossu se včera, stejně jako poslední dvě sezóny, konalo na Autodromu v Sosnové.

„Za dvaatřicetiletou tradici pořádání závodů v Sosnové jsme díky dobré pořadatelské práci měli možnost již podruhé sledovat finálový závod Mistrovství Evropy v Rallycrossu. Jsem rád, že si organizátoři tak prestižního závodu opět vybrali k jeho vyvrcholení právě náš Liberecký kraj. Je to uznání profesionality lidí i skvělých podmínek pro vynikající sportovní výkony závodníků,“ řekl hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler.

Největší bitva se odehrála právě v divizi 2, kde nebylo ještě před závodem v Sosnové rozhodnuto o titulu. Ir Derek Tohill a Nor Knut Ove Borseth zápasili o prvenství s obrovským nasazením. Zejména o druhém jmenovaném to platí doslova, na jeho voze chyběl po skončení finálové jízdy blatník i nárazník, ani to ovšem nestačilo. Čech Roman Častoral předvedl výborný výkon, nakonec zůstal těsně pod stupni vítězů na čtvrtém místě.

Velkým lákadlem pro diváky byla účast Tannera Fousta, vítěze amerických XGames, který se včera poprvé představil v České republice, právě při finále ME rallycrossu v Sosnové.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky