Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu

Upozornění

Poctu hejtmana Libereckého kraje letos obdrželo deset osobností, jedna z cen byla udělena in memoriam.

Více informací
Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman LK se zúčastnil slavnostního předání funkce velitele 31. brigády radiační, chemické a biologické ochrany Liberec

Mgr. Langer Jiří

  • 26. 07. 2012 15:03
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Hejtman LK Stanislav Eichler (ČSSD) se  dnes  zúčastnil v kasárnách 6. října v Liberci slavnostního nástupu u příležitosti předání funkce velitele 31. brigády radiační, chemické a biologické ochrany Liberec.

Funkci velitele předal plukovník gšt. Ing. Miroslav Knopp plukovníku gšt. Ing. Radku Černému, MSS.

Slavnostní proslov přednesl mimo jiné i hejtman LK:

„Vážení páni generálové, důstojníci a vojáci, vážení hosté, velice rád jsem přijal pozvání na slavnostní nástup u příležitosti předání funkce velitele 31. brigády radiační, chemické a biologické ochrany v Liberci. Mám tak opět už poněkolikáté příležitost poděkovat všem vojákům naší chemické brigády, kteří vzorně plní bojové úkoly a jsou tak chloubou nejen Libereckého kraje, ale i celé České republiky.

Oceňuji, že tradice chemických jednotek místní posádky v Liberci se daří rozvíjet a že příslušníci 31. brigády každodenně prokazují svou odbornost, znalosti a dovednosti, odvahu, obětavost a smysl pro povinnost doma i v zahraničních vojenských misích. K těmto úspěchům, které jsem měl možnost ve své funkci hejtmana sledovat, třeba v souvislosti s tragickými povodněmi v našem kraji v roce 2010, kdy Vaše chemická brigáda byla jádrem pomoci Armády ČR obyvatelstvu, přispěl velkou měrou i Váš odcházející velitel plukovník gšt. Ing. Miroslav Knopp. Za to mu patří mé velké poděkování. Současně mi dovolte, abych panu plukovníkovi popřál mnoho úspěchů v další práci na jeho novém působišti i v jeho osobním životě.

Pan plukovník Knopp dnes oficiálně předal funkci velitele brigády plukovníku gšt. Ing. Radku Černému a zakončí tak další z úspěšných kapitol působení chemických jednotek v Libereckém kraji. Jsem rád, že novým velitelem je právě pan plukovník Černý, který je s Libereckým chemickým vojskem dlouhodobě spjat. Jsem také přesvědčen, že zároveň odstartuje novou etapu působení chemického vojska v našem kraji, které přispěje k ještě většímu věhlasu Armády ČR u české veřejnosti i v cizině při plnění úkolů zejména v zahraničních misích, tak jako tomu bylo v misích předcházejících.

Přeji Vašemu novému veliteli panu plukovníku Černému mnoho zdaru v jeho práci a těším se na naši další spolupráci.“

Slavnostní akt byl zakončen českou státní hymnou a podpisem protokolu o předání funkce.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky