Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman LK předal dětem v dětském domově v Deštné adventní dárky

Šírová Květa

  • 09. 12. 2010 17:17
  • Školství

Sdílet článek

Hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler dnes v Dětském domově v Dubé-Deštné ukončil letošní rozdávání adventních dárků dětem v institucích zřizovaných Libereckým krajem. V doprovodu ředitele domova Aleše Hambálka předal dětem adventní kalendáře a drobnosti.

„Liberecký kraj zřizuje celkem sedm dětských domovů. V loňském roce jsme navštívili domovy v České Lípě, Jablonném v Podještědí, Jablonci nad Nisou a v Semilech. V úterý jsme byli  v Krompachu a ve Větrově. Sedmým domovem je právě ten v Dubé – Deštné. Jsou zde umístěny děti od tří let až po dospělost. Zrovna minulý týden odsud odešel chlapec ve věku dvacet dva let. Děti žijí v bytech, jako rodina, ty větší pomáhají starat se o ty menší. Raritou je, že se o děti stará jak teta, tak strýc. To jsem ještě v žádném domově v Libereckém kraji neviděl. Je to perfektní způsob, jak dětem ukázat, jak funguje běžná rodina,“ řekl hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler.

Při předávání adventních kalendářů si hejtman s dětmi povídal o významu Vánoc, adventních tradicích a Mikuláši. Stihl si také prohlédnout vybavení a prostory domova. Děti mu věnovaly vlastnoručně vyrobené dárečky s vánoční tématikou. Nechybělo ani tradiční cukroví, které děti s „tetami“ a „strýci“ upekly.  

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky