Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman LK fandil účastníkům Mistrovství ČR dvojic na ledové ploché dráze

Šírová Květa

  • 31. 01. 2011 09:20
  • Školství

Sdílet článek

Hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler spolu se starosty Hamru na Jezeře Milanem Dvořákem a Osečné Jiřím Hauserem v neděli fandil závodníkům ledové ploché dráhy na Hamerském jezeře. Na upravené zamrzlé ploše se uskutečnil první závod dvojic v ledové ploché dráze s mezinárodní účastí, zařazený do seriálu Mistrovství České republiky.

„V obci Hamr na Jezeře se tyto ojedinělé závody pořádají již třetím rokem a hlavním pořadatelem je Sportovní klub Osečná. Jsem rád, že se na území našeho kraje konají i takovéto, pro náš kraj atypické závody, a to s mezinárodní účastí,“ řekl hejtman Stanislav Eichler, který závody dvojic sledoval a popřál závodníkům mnoho zdaru.  

Na start závodu nastoupilo celkem 8 dvojic. Sportovní klub Osečná reprezentovali tři závodníci – Jan Pecina, Lukáš Volejník a Martin Běhal. Družstvo ve složení Jan Pecina a Lukáš Volejník obhajovalo titul mistrů České republiky, který právě v Hamru na Jezeře získalo v roce 2010. Nakonec si dojelo pro druhé místo, pouze o jeden bod za dvojicí Andrej Diviš a Petr Klauz. Třetí příčku obsadila dvojice z Rakouska Charlie Ebner a Charlie Ebner junior.

Závody se bohužel neobešly bez několika pádů, z nichž nejhorší prodělal švýcarský závodník René Dünky, který byl rychlou záchrannou službou s poraněnou nohou transportován do nemocnice.

Další závod Mistrovství ČR jednotlivců v ledové ploché dráze se v Hamru na Jezeře bude konat 12. 2. 2011.  

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky