Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman diskutoval s účastníky mezinárodního Seminar campu ve Sloupu v Čechách

Mgr. Langer Jiří

  • 25. 07. 2012 16:38
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Ojedinělý tábor pro děti z rozličných zemí světa pořádá v těchto dnech organizace CISV International v kempu ve Sloupu v Čechách. Na to, jak to vypadá na mezinárodním táboře a jak vznikají mezinárodní přátelství se přijel dnes podívat hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler (ČSSD), který nad akcí převzal záštitu.

„Rád jsem převzal záštitu nad touto ojedinělou akcí, a to hned z několika důvodů. Jako stálý člen Výboru regionů EU a předseda české delegace vidím v dobrých mezinárodních vztazích velkou budoucnost. Je důležité vzbudit u mládeže zájem o mezinárodní vztahy a humornou formou ji zdokonalovat v jazykových dovednostech,“ řekl hejtman.

Poté následovala více než hodinová beseda, při níž se účastníci ptali hejtmana na nejrůznější témata Libereckého kraje, České republiky i Evropské unie.

„Mladí studenti ze 17 zemí mě překvapili svým zájmem, přehledem a fundovanými názory na problematiku Evropské unie, Mezinárodního měnového fondu či světové hospodářské krize,“ řekl hejtman s tím, že otázky e týkali i systému středního školství v Libereckém kraji, sociální problematiky či soužití s imigranty.

Smyslem celého podniku je podle vedoucího campu Ondřeje Nováka navázat přátelství mezi dětmi a teenagery z rozličných zemí.

„To vede k odbourávání negativních aspektů, jako jsou předsudky mající rasový, náboženský či jiný charakter,“ poznamenal Novák.

Seminar Camp ve Vile Herberk ve Sloupu v Čechách přivítal celkem 290 účastníků ve věku 17-18 let, a to celkem ze 17ti zemi (mimo zástupce České republiky se zúčastní i hosté z Německa, Velké Británie, Brazílie, Kanady, Francie, Dánska, Švédska, Norska, Islandu, Kostariky, Egypta, Izraele, Guatemaly, Řecka, Španělska a Bulharska.

Účastníci se rozjedou do svých domovů 30. července.

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky