Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman a náměstek Cikl se zúčastnili setkání partnerů společnosti Detesk

Šírová Květa

  • 01. 09. 2012 11:30
  • Školství

Sdílet článek

Hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler a náměstek hejtmana LK Radek Cikl (oba ČSSD) se včera na pozvání ředitele společnosti Detesk s r.o. Železný Brod Ivana Kalouska zúčastnili setkání partnerů firmy. 

„Těší mě, že jsou v našem kraji prosperující firmy, které jednak dávají práci jeho obyvatelům a v dnešní době jsou schopné stále vytvářet nová pracovní místa, a také dělají našemu kraji dobré jméno jak v naší republice, tak ve světě. O dobrém jménu firmy Detesk svědčí i zájem o její výrobky ze strany zahraničních partnerů,“ řekl hejtman.

Železnobrodsko je světově známé hlavně výrobou skla, a to jak užitkového, tak technického. Společnost Detesk s r.o. se zabývá výrobou obou těchto specifických oblastí, ale hlavní důraz klade na technické sklo. Společnost také úzce spolupracuje se Střední školou řemesel a služeb, která má zde v Železném Brodě své detašované pracoviště.

„Rád bych poděkoval firmě Detesk, že umožnila studentům 8. a 9. tříd základních škol exkurzi po svých provozech. Stalo se tak v rámci projektu NadoTECH, který Liberecký kraj odstartoval v loňském roce. Cílem projektu je popularizace řemesel a technických profesí mezi žáky základních škol Libereckého kraje. Projekt NadoTECH odstartuje Liberecký kraj i v letošním roce jeho druhou etapou,“ řekl náměstek Cikl s tím, že první akce se bude konat 5. září v Turnově.

DETESK s.r.o. je společnost zabývající se zpracováním tvrdé boritokřemičité skloviny typu 3,3 a dřevovýrobou, sloužící hlavní sklářské výrobě. Z boritokřemičitých trubic, tyčí, nebo profilů vyrábí výrobky pro využití jednak k dekoračním a reklamním účelům, příkladem mohou být foukané láhve určené převážně k plnění alkoholickými nápoji, některé druhy skla stolního, nebo ozdobného. Druhou stejně významnou oblastí je využití výrobků pro technické účely, ať již jde o klasické sklo laboratorní, technické výrobky s vysoce speciálním použitím, nebo širokou škálu produktů využívaných v osvětlovací technice. Žádaným doplňkem zejména foukaných láhví se stalo dřevo v různé podobě. Reakcí na tuto skutečnost bylo zavedení technologie dřevovýroby do výrobního programu společnosti v r. 2004. Produkce firmy směřuje v převážné míře na export do celého světa.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky