Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Fotografická výstava ButerFly začne v 3. října v LŠU v České Lípě a pokračuje dražbou U bílýho černocha. Pivo a víno za 10 Kč!

Mgr. Langer Jiří

  • 02. 10. 2014 18:11
  • Školství
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Frankenstein, Ježíš, či dokonce Kristus, to vše najdeme v Lidové škole umění v České Lípě 3. října v 17 hodin na vernisáži výstavy fotografií Silvie Lintimerové nazvané ButerFly aneb Kdokoli může vypadat jako cokoli.

Buďme tím, čím chceme, říká motto výstavy a vystihuje tak přesně duch expozice.

 „Původně jsme chtěla vyfotit motýla (angl. butterfly), nafotit poněkud jinak. Vzal tak na sebe podobu mouchy na tyčince másla (butter= máslo, fly = moucha. Pak už to šlo i u ostatních podobně, ať to byl sněhulák, mořská panna, Einstein nebo Střihoruký Edward," prozradila známá liberecká fotografka.

Od 18 hodin akce pokračuje v jazzovém klubu U bílýho černocha (ulice Boženy Němcové 2942, v České Lípě) dražbou vybraných fotografií. Výtěžek bude podle krajských radních Josefa Jadrného a Aleny Losové, kteří nad výstavou převzali záštitu, věnován některé dobročinné českolipské organizaci. Zahraje hudební skupina LizArt, pivo a vínko budou čepovány a nalévány za „vernisážovou“ cenu 10 Kč. Neberte to!

Výstava ButerFly již slavila velký úspěch v Liberci, Teplicích a Praze.

.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky