Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

EURO HRY 2012 v Doksech zahájeny

Šírová Květa

  • 01. 09. 2012 12:00
  • Školství

Sdílet článek

Hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler a náměstek hejtmana LK Radek Cikl (oba ČSSD) se včera zúčastnili slavnostního zahájení EuroHer v Doksech. Letošního ročníku se zúčastní celkem sto družstev, která budou zápolit během víkendu v 15 disciplínách.

„Devátý ročník EuroHer, sportovního klání šestičlenných družstev z celé České republiky, přinese opět perfektní podívanou. Slavnostní zahájení se neslo ve sportovním duchu a jako první byl odstartován závod ve veslování na trenažérech. Je škoda, že díky nepřízni počasí se závod nejel na otevřeném prostranství, ale v místní sokolovně. Na EuroHry do Doks jezdím každý rok, již několikrát jsem této ojedinělé soutěži udělil záštitu. Myslím, že je dobré takové aktivity podporovat. V našem kraji je to vždy velká sportovní událost,“ řekl hejtman Eichler.

Zahájení osmého ročníku soutěže se zúčastnili jako hosté také první místopředseda Senátu Parlamentu ČR Přemysl Sobotka, senátor Parlamentu ČR Karel Kapoun, poslanec Parlamentu ČR Petr Skokan, náměstkyně ministra školství Eva Bartoňová, předseda ČSTV Vladimír Boháč a další.

Šestičlenná družstva budou zápolit v celkem patnácti disciplínách, a to: beach volejbal, biatlon, bungee running, cyklistika, horolezecká stěna, jungle creek, kolečkové brusle, kopaná, kuželky, lukostřelba, nohejbal, orientační běh, plavání, rafty, stolní tenis a tenis.

„Eurohry v Doksech jsou skvělým sportovním kláním amatérských i profesionálních sportovců. O zájmu sportovců o tento podnik svědčí také každoroční převis přihlášených družstev. Těší mě, že již druhým rokem se daří do her zapojit také handicapované sportovce. Letos se jedná o vozíčkáře a koordinátorem jejich soutěže je Sportability a.s.“ dodal náměstek Cikl. 

EuroHry vznikly na základě nápadu vyhlašovatele her (ATJSK ČR), který vypsal  týmovou soutěž pro členské tělovýchovné jednoty a sportovní kluby. První ročník her byl odstartován v roce 2004. Pořadatelství soutěže bylo svěřeno TJ Doksy a zde byla soutěž přizpůsobena místním podmínkám. TJ Doksy využívá téměř veškerá sportoviště, kterými Doksy disponují – Máchovo jezero, volejbalové a tenisové kurty, okolní lesy, zámecký park, náměstí a další.

Spoluvyhlašovatelem her je město Doksy.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky