Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dva projekty přeshraniční spolupráce podpoří vzdělání v oblasti ekologie 

Anna Vašková

odborný zaměstnanec

  • 12. 07. 2023 08:31
  • Rozvoj

Sdílet článek

Na druhém zasedání česko-saského monitorovacího výboru pro programové období 2021–2027 účastníci schválili dva projekty ve výši 966.000 euro, které se uskuteční na území Libereckého kraje.

„Těší mě, že projekty Libereckého kraje dostaly svou příležitost a budou uskutečněny. Ekologie a vzdělávání jsou pro nás podstatná témata, a proto pro nás bylo důležité, aby projekty Příroda bez hranic a Bioodpad není odpad! dostaly podporu,“ uvedl Jiří Ulvr, člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Příroda bez hranic je projektem partnerů Společnost pro Jizerské hory, o. p. s. aNaturschutzstation "Östliche Oberlausitz" e.V. Cílem je vzdělání v tématech životního prostředí a klimatu a cílí na žáky a učitelé škol. Náplní aktivit jsou především praktické úkoly, analýzy výzkumných cílů, které pracují s využitím digitálních technologií.

Projekt Bioodpad není odpad! vznikl ve spolupráci Střediska ekologické výchovy Libereckého kraj, příspěvkové organizace a Landkreis Görlitz, Regiebetrieb Abfallwirtschaft. Obsah vzdělávání se zabývá tím, jak správně nakládat s odpadem a emisemi.

Oba okruhy se začlení do vzdělávacích nabídek pro děti mladšího věku. „Je podstatné si tato témata osvojit. Nakládání s odpady a emisemi budeme muset řešit čím dál častěji. Proto je klíčové se v této oblasti vzdělávat napříč generacemi,“ dodal radní Ulvr.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky