Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Doplňující informace o odvolacím řízení ve věci GTE Tanvald

Mgr. Lenka Fričová

vedoucí oddělení matrik a státního občanství

  • 14. 06. 2018 00:00
  • 106/1999

Sdílet článek

Předmět žádosti: Žadatel žádal o poskytnutí dalších informací k odvolacímu řízení ve věci GTE Tanvald, konkrétně se dotazoval takto:

- Kdy bylo MMR požádáno o prodloužení lhůty pro vydání rozhodnutí, a požadoval poskytnutí kopie  žádosti,

- Bylo odvolacví řízení přerušeno? Pokud ano, proč nebylo rozhodnutí o přerušení doručeno účastníkům řízení? Pokud ne, proč se tak nestalo?

- Od jakého ustanovení zák. 500/2004 Sb. odvozujete prodloužení lhůty do 30.6.2018, když § 71 zák. 500/2004 Sb. v platném znění ukládá správnímu orgánu povinnost vydat rozhodnutí bez zbytečného odkladu a pokud nelze rozhodnutí vydat bezodkladně, je správní orgán povinen vydat rozhodnutí nejpozději do 30 dnů od zahájení řízení, k nimž se připočítává doba až 30 dnů, 

 

- Od jakého ustanovení zák. 500/2004 Sb. odvozujete  možnost prodloužení lhůty nad rámec zákonem stanovených lhůt z důvodů údajného ukončení pracovního poměru osoby, která odvolací řízení vedla? Žádné ustanovení správního řádu s takovou možností nepočítá. Při takových úvahách by teoreticky řízení nemuselo být ukončeno nikdy, čemuž odpovídá i Vaše konstatování cit. "...., že odvolací řázení by mělo být ukončeno v prodlouženém termínu (tj. do 30.6.2018)" o kterém ale nebylo rozhodnuto. 

- Za situace, kdy stavba GTE není v souladu s ÚPD a s ÚP města Tanvald, zastupitelstvo města Tanvald již dne 30.4.2014 jednoznačně deklamovalo, že nepřipustí realizaci takové stavby v k.ú. Tanvald, tak není rozhodné, zda stavba je či není neobvyklá. Dle našeho názoru není rozhodná neobvyklost stavby, ale soulad s ÚPD, ÚP a se zákony ČR.   

Odpověď:

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky