Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Domov mládeže v liberecké Zeyerovce končí, ubytovací kapacita studentů je ale dostatečná. Radní píše žákům a studentům

Mgr. Langer Jiří

  • 17. 04. 2014 09:59
  • Školství

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje na svém zasedání 15. dubna 2014 schválila dokument, který upravuje strukturu ubytovacích zařízení pro žáky středních a vyšších odborných škol vzdělávajících se v kraji.

 „Liberecký kraj jako zřizovatel 18 výchovných a ubytovacích zařízení musí reagovat na nedostatečnou naplněnost ubytovacích kapacit domovů a internátů, která v průměru dosahuje 49 %. Připravili jsme proto několik opatření, které reagují na neefektivnost některých zařízení. Jedním z připravovaných kroků je sloučení samostatného domova mládeže v Zeyerově ulici se Střední školou stavební, strojní a dopravní v Liberci, která domov mládeže rovněž provozuje,“ vysvětluje Alena Losová, radní pověřená řízením resortu školství, mládeže a zaměstnanosti, která napsala ubytovaným žákům a studentům dopis (viz příloha).

Liberecký domov mládeže v Zeyerově ulici bude uzavřen 1. 7. 2014 a následně sloučen se Střední školou stavební, strojní a dopravní v Liberci. Objekt domova není ve vlastnictví Libereckého kraje, kromě toho se nachází ve dvou historických budovách, což limituje stavební úpravy ze strany vlastníka budovy, které jsou akutní. Především dosluhující kanalizace přináší neustálé problémy. Budova taktéž obtížně naplňuje požadavky kladené hygienickými předpisy na prostory pro ubytování, kdy zařízení má výjimku kvůli nezbudovanému bezbariérovému přístupu a bezbariérových prostor pro ubytované. Ubytovací kapacity budou zajištěny v domovu mládeže Střední školy stavební, strojní a dopravní v Liberci, v moderních ubytovacích kapacitách v objektu bývalých vysokoškolských kolejí ve Vesci a případně v internátu Střední odborné školy v Liberci.

„Mohu rodiče uklidnit, že provedené změny nebudou mít vliv na potřebné ubytovací kapacity. Žáci a studenti, kteří projeví zájem o ubytování, jej bez komplikací najdou. Se všemi řediteli středních a vyšších odborných škol zřizovaných Libereckým krajem, kterých se změny ve struktuře domovů mládeže týkají, bude vedeno osobní jednání, aby přechod ubytovaných do jiných zařízení se začátkem nového školního roku proběhl hladce,“ dodává radní Alena Losová.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky