Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dlouhomostecké divadelní hrátky dětských souborů se konají již pošesté, vítězové si zahrají v libereckém Malém divadle

Mgr. Langer Jiří

  • 06. 05. 2015 14:38
  • Školství

Sdílet článek

Základní  a Mateřská škola Dlouhý Most ve spolupráci s Obcí Dlouhý Most pořádá již šestý ročník soutěže dramatických kroužků a souborů pod názvem Dlouhomostecké divadelní hrátky. Soutěž je určena pro žáky prvního stupně základních škol a uskuteční se 13. května 2015 od 9 do 13.30 hodin v sále obecního úřadu. 

Od 10. 30 hodin se přehlídky  zúčastní  členka Rady Libereckého kraje pro resort školství, mládeže, tělovýchovu, sport a zaměstnanost  Alena Losová.

„Tento divadelní festival dětských souborů si oblíbilo mnoho dětí z Liberce a okolí. V letošním roce se představí 7 souborů a svá představení přiveze ukázat téměř 150 dětí,“ připomněla ředitelka festivalu a ředitelka pořádající školy Iva Poršová.

Novinkou letošní přehlídky je podle ní iniciativa Jakuba Kabeše, vedoucího marketingového oddělení Divadla F.X.Šaldy v Liberci, který pro letošní rok zprostředkoval třem vítězným souborům možnost zahrát si svá představení v Malém divadle.a tak  28. června od 15 hodin bude moci  veřejnost shlédnout představení vítězných  souborů na prknech Malého divadla.

V letošním roce se představí soubory, které už z některých ročníků absolvovaly, ale i zcela nové.

„Je příjemné vědět, že se podařilo naplnit původní záměr, který byl u zrodu této soutěže, a to že děti nacvičují svá představení vždy již od začátku školního roku s jasným cílem účastnit se v květnu našich Hrátek,“ doplnila ředitelka s tím, že akci si užívají nejen děti, ale i vedoucí souborů, učitelé  a porotci.

 

V letošním roce se utkají:

  • Kašpárek ze ZŠ Chrastava
  • Vítkováček ze ZŠ a MŠ Vítkov u Chrastavy
  • Čertíci ze ZŠ Aloisina Výšina Liberec
  • Jeřinka ze ZŠ a MŠ Mníšek
  • Obláček ze ZŠ Oblačná Liberec
  • Barbuchy ze ZŠ Vratislavice n. Nisou
  • Dráček ze ZŠ a MŠ Dlouhý Most

V letošním roce porotu tvoří:

  • Ladislav Ondráček – ředitel castingové agentury Locall Casting v Praze
  • Anna Polívková – oblíbená česká herečka, tanečnice
  • Dominik Vrba – mladý začínající herec, absolvent Pražské konzervatoře

Celou akci bude moderovat moderátor a vedoucí pracovník liberecké redakce Českého rozhlasu Sever Tomáš Beneš. Poděkování patří také Jizerským pekárnám, které nám i v letošním roce pomohou nachystat občerstvení v podobě sladkého pečiva.

V loňském roce si prvenství  odnesl domácí soubor Dráček představením Kouzla v bažinách, druhá skončila Jeřinka  ze ZŠ a MŠ Mníšek za hru Ostrov, kde rostou housle a třetí místo obsadil Obláček ZŠ Oblačná Liberec s Pohádkou o tom, jak opravdový princ hledal opravdovou princeznu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky