Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Diskusního večera Okresní hospodářské komory se zúčastnil také hejtman LK

Šírová Květa

  • 19. 10. 2010 10:11
  • Školství

Sdílet článek

Hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler se včera zúčastnil diskusního večera, který pořádala Okresní hospodářská komora Jablonec nad Nisou v restauraci Petřín v Jablonci nad Nisou. Tématem večera byla podpora podnikání v legislativním rámci, současné nastavení daňového systému a náročná administrativa.

„S hospodářskou komorou jsem navázal velmi dobrou spolupráci. Pravidelně se scházím se zástupci Krajské a Okresní hospodářské komory a myslím, že jsme nastavili dobrý systém, který vede k další spolupráci především v komunikaci směrem k podnikatelům, čemuž dosud tak v Libereckém kraji nebylo. Doufám, že tato spolupráce bude i nadále pokračovat, aby všechna práce, kterou děláme směrem k podnikatelům, otevírání nových trhů a podobně, byla prospěšná hlavně pro podnikatele a věděli prostřednictvím hospodářské komory, jaké mají možnosti. Znovu připravujeme seminář, kde shrneme všechny možné podnikatelské aktivity. Pro podnikatele je velmi složité etablovat se na trh Evropské unie, proto se snažíme otevřít podnikatelům cestu na nové, netradiční trhy, kde je ještě prostor a zájem o obchod. Dalším problémem, který podnikatelé trápí je učňovské školství. Střední školy chrlí spoustu specialistů, kteří nenajdou uplatnění na trhu práce. Podnikatelům naopak chybí v některých oborech vyučení odborníci, a to jenom proto, že u nás neexistuje propojení, tak jak je tomu například v Německu, že když se někdo chce učit, tak se musí učit pro konkrétní firmu, která mu vzdělání garantuje, a teprve poté stát přispívá na jeho vyučení. Liberecký kraj se snaží zpopularizovat učňovské školství například pořádáním akcí jako byl Machr roku, což je přehlídka učňovských oborů, tak jak se dnes vyučují. Tyto akce mají napomoci ke změně vědomí rodičů dětí, které opouštějí základní školu, aby své ratolesti zbytečně nenutili do studia středních škol státních, ale i soukromých. Tam poté narážíme na nižší kvalitu vzdělání s tím, že nám chybí vyučení odborníci například ve stavebních řemeslech a strojírenství. Liberecký kraj podporuje učňovské školství také formou stipendií pro žáky, kteří tyto obory studují,“ řekl hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky