Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dětská hřiště v Liberci lákají na vodní mlhoviště i podzemní peklo

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec

  • 02. 07. 2024 12:55
  • Kultura

Sdílet článek

Kam vyrazit s dětmi v létě za zábavou? Pestré možnosti vyžití nabízejí například dětská hřiště a zábavní parky. K dispozici jsou třeba vodní mlhoviště, vláček s tunelem či podzemní peklo.

„Ne každý vyráží na dovolenou mimo město a hledá prostor pro vyžití dětí. V Liberci jsou možnosti jak přímo ve městě, tak doporučuji namířit své kroky do okolní krásné přírody,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Mezi placená dětská hřiště se službami se řadí Dětský koutek vedle Zoo Liberec. Pro děti je připraveno pískoviště, mlhoviště, houpačky, skluzavky, bludiště, koloběžky, nafukovací trampolínu a senzační vláček s tunelem.

Další možností je návštěva EKOParku Liberec. Pro návštěvníky je tu přichystáno dětské bludiště, pískoviště, prolézačky nebo třeba čapí hnízdo z větví. V areálu se nachází čtivo kniho-budky, kde si lze bezplatně zapůjčit knihu.

Neposedné děti se mohou zabavit v Nisaparku v libereckých Vratislavicích, kterému se také říká hřiště u kina. Mají zde atrakce jako vzduchové trampolíny, dřevěné herní prvky, obří písečnou pláž, vodní mlhoviště a pro znavené odpadlíky i vodní postel.

Bezplatné a blízko středu města je dětské hřiště v parku Budyšínská u Zahrady vzpomínek, poblíž bazénu. Zde se nalézá klasická herní sestava, venkovní posilovací stroje a cestičky pro ježdění na odrážedlech či koloběžkách.

V libereckých Vratislavicích je možnost využití místního lesoparku. Na jaře 2020 zde vyrostl víceúrovňový pohádkový hrad pro velký počet dětí. Centrální věž je lanovými mosty propojena s dalšími devíti věžemi. Nechybí tu i různé skluzavky, a dokonce takzvané podzemní Peklíčko.

Název Prima nese hřiště vedle kasáren v parku Prokopa Holého, kde malí piráti najdou velkou dřevěnou loď.

Vybavené hřiště s volným vstupem lze využít ve Sport Parku Liberec za Home Credit Arenou. Čekají tu třeba domky, skluzavky, prolézačky, houpačky, přírodní posilovna nebo oblíbená lanovka.

V nepříznivém počasí je možnost vyrazit do Lunaparku v Centru Babylon. Zde jsou atrakce ve stylu staročeské pouti. Vláček, kolotoče, houpačky, prolézačky, autodrom, bláznivý rodeo býk nebo okruh pro závodníky na koloběžkách i různých vozítkách.

Zábavu nabízí také Funpark Centra Babylon. Děti si otestují mrštnost v ninja aréně, sjedou vodopád, vyzkouší si jízdu městem nebo svedou hravou bitvu ve střílecím hradu. Malé děti se v baby herně promění ve zmrzlináře, prodavačku, doktora nebo třeba květinářku a na starší děti všeho věku tu čekají i trampolíny, prolézačky a další zábavné pohybové prvky.

Trénovat obratnost, šikovnost a odvahu mohou děti také v DinoParku Plaza Liberec, kde mohou vyzkoušet DinoTrek, stezku pro odvážné děti. DinoLaser, kde je třeba vyhnout se všem nástrahám nebo zkusit v paleontologickém pískovém hřišti najít kostru pravěkého tvora.

Pestrobarevné atrakce, prolézačky, skluzavky a různé herní prvky zvou děti do hravého světa Tasmánie v OC PLaza Liberec. Místní kavárna nabízí kávu, zákusky, něco malého pro děti a mnoho dalšího.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky