Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Delegace z Libereckého kraje navštívila polský důl Turów

Mgr. Zuzana Šiftová

vedoucí oddělení rozvojových koncepcí

  • 14. 12. 2017 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

V rámci aktualizace Regionální surovinové politiky Libereckého kraje probíhají terénní šetření ve vybraných dolech a ložiscích na území kraje. Součástí dokumentu bude i kapitola týkající se významných zahraničních ložisek v nejbližším okolí našeho regionu. Proto se tuto středu uskutečnila návštěva dolu Turów v blízkosti polské obce Bogatynia.

Návštěvy se zúčastnili zástupci Libereckého kraje  Ing. Radka Loučková Kotasová, radní rezortu hospodářské a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování a Jiří Löffelmann radní pro rezort životního prostředí, zemědělství a rozvoje venkova, dále zástupci Krajského úřadu Libereckého kraje, zástupci České geologické služby jakožto zpracovatele dokumentu a zástupci ministerstva životního prostředí a ministerstva průmyslu a obchodu.

Na programu návštěvy bylo na úvod naplánováno setkání s představiteli dolu a krátké úvodní seznámení  s minulostí, současným stavem a budoucím vývojem těžby v dole Turów. Setkání bylo zakončeno diskusí nad problematikou plánovaného rozšiřování těžby a jeho vlivem na území Libereckého kraje. Poté následovala terénní exkurze přímo do dolu, kde byly účastníkům ukázány technologie těžby a další příslušná opatření.

Výsledkem návštěvy bylo kromě zjištění potřebných informací pro aktualizaci Regionální surovinové politiky i navázání kontaktů s polskou stranou pro možnou budoucí spolupráci.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky