Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dámy chystejte klobouky, blíží se Mimoňská dostihová pouť

Mgr. Langer Jiří

  • 02. 08. 2010 16:58
  • Školství

Sdílet článek

 

Na Dostihovém závodišti v Mimoni se 7. a 8. srpna uskuteční tradiční Mimoňská dostihová pouť, kterou pořádají pod záštitou krajského radního pro zemědělství a životní prostředí Jaroslava Podzimka Liberecký kraj, Pulec hřebčín Mimoň, a Město Mimoň.

„Na programu jsou rovinné, překážkové i klusácké dostihy, hlavní dostih se běží o Cenu Libereckého kraje,“ uvedl Jaroslav Podzimek (ČSSD), který akci slavnostně zahájí ve 13 hodin.

Poběží se celkem devět dostihů rovinných, dva přes proutěné překážky, dvě steeplechase a stejně jako loni budou k vidění i klusácké dostihy (dva pod sedlem – tzv. monté a dva se sulkami).

„Samozřejmostí bude příjem kurzových i totalizátorových sázek. A ani nejmladší návštěvníci nepřijdou zkrátka, připravujeme pro ně pouťové atrakce, projížďky na koních a podobně,“  řekl Zbyněk Pulec, majitel mimoňského hřebčína a připomněl, že opět bude vyhodnocen a oceněn nejhezčí dámský klobouk!

Dny Města Mimoň jsou každoročně spojeny se dvěma dostihovými dny. Vedle vlastních dostihů je pro návštěvníky připraven bohatý doprovodný kulturní program s atrakcemi pro děti a stánky s občerstvením.

„Věřím, že návštěvníci Mimoňské dostihové pouti příjemně stráví dva krásné dny mezi koňmi,“ zve radní.

Historicky první dostihy se v Mimoni uskutečnily přesně 25. června 1965 a, pouze s dočasným přerušením v letech 1996 – 2002, jsou pořádány stále. V posledních sezónách se konají vždy v srpnu jako dvoudenní Mimoňská dostihová pouť.

Dostihový areál - sobota a neděle

Dostihy se jedou v sobotu v čase od 13,30 do 18,45 hodin, v neděli od 13,30 do 18. hodin. Sázky, občerstvení, k poslechu hraje country skupina Ruksak. Vstupné 50 Kč dospělí, dámy v klobouku 40 Kč, děti 10 Kč.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky