Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Cyklus přednášek o podstávkových domech pokračuje v liberecké Krajské vědecké knihovně

Mgr. Langer Jiří

  • 16. 09. 2013 20:22
  • Rozvoj

Sdílet článek

Přednášky pro zájemce z řad široké veřejnosti realizovaný v rámci projektu „Společně pro zachování podstávkových domů – Zvýšení povědomí a informovanosti“ umožní poznat podstávkový dům zvenčí i zevnitř.

Na pořadu je 19. září 2013 od 18 hodin ve velkém sále Krajské vědecké knihovny v Liberci přednáška ředitelky Muzea Českého ráje v Turnově Vladimíry Jakouběové na téma tradiční lidová strava a podomácká výroba nápojů.

„Cyklus představuje varianty, typologii a konstrukci, ale i samotný život a bydlení v podstávkových domech v minulosti i dnes,“ připomněla krajská radní Ivana Hujerová,

Podle ní je pak na 21. září připravena exkurze do Pertoltic u Frýdlantu – skanzen Pertoltice čp. 198, kde se uskuteční mimo jiné Pečení chleba v chlebové peci a vaření v černé kuchyni, kterou pořádá Sdružení Lidové stavby – Bronislav a Stanislav Nykrýnovi.

„ Půjde o praktickou ukázku tradiční technologie pro veřejnost,“ zve radní s tím, že cyklus přednášek je zdarma. (viz příloha)

Viz také web:  http://regionalni-rozvoj.kraj-lbc.cz/page1863/Projekt-Spolecne-pro-zachovani-podstavkovych-domu-Zvysovani-povedomi-a-informovanosti/Aktualne .

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky