Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Čtyřicet milionů korun pro školy LK z ROP Severovýchod

Šírová Květa

  • 11. 10. 2012 14:06
  • Školství

Sdílet článek

Celkem 40.161.630,- Kč získají školy z Libereckého kraje na základě výzvy v rámci programu Podpora rozvoje spolupráce firem se středními školami a učilišti z Regionálního operačního programu Severovýchod.

O alokované finanční prostředky v programu ve výši 94,5 milionů korun se ucházelo 22 projektů od subjektů z Libereckého, Pardubického a Královehradeckého kraje. Uspělo jich šestnáct, z toho dvanáct z Libereckého kraje. Cílem řízené výzvy je podpora investic zlepšujících materiálně-technické vybavení a podmínky škol a učilišť určených pro zaškolení absolventů a osvojení praktických dovedností.

„Projekty škol z Libereckého kraje obstály, což mě velmi těší. O podporu se ucházelo celkem třináct našichprojektů, jedenáct z nich uspělo přímo. Dvanáctý projekt částečně z důvodu vyčerpání finančních prostředků a třináctý je náhradníkem. Je poměrně velká šance, že nakonec budou uspokojeni všichni žadatelé z našeho kraje, a to v případě, že se podaří ušetřit při výběrových řízeních u projektů, které byly hodnoceny lépe. Veškeré získané finanční prostředky přispějí významně ke zkvalitnění výuky na podpořených školách,“ upřesnil Radek Cikl (ČSSD), náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.

 

Přehled podpořených projektů naleznete v příloze.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky