Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Českolipský Denní stacionář se znovu představil veřejnosti

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 06. 09. 2019 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

Jak se Denní stacionář Česká Lípa stará o klienty s mentálním a kombinovaným postižením, přiblížilo veřejnosti jeho vedení ve čtvrtek 5. září na dnu otevřených dveří v Hradecké ulici. Na akci, nazvanou Den stacionáře aneb Jsme tak trochu jiná partička, přijel také náměstek hejtmana pro sociální věci Pavel Svoboda.

Stacionář spadá pod Denní a pobytové sociální služby Česká Lípa, příspěvkovou organizaci Libereckého kraje. Vedení organizace připravuje Den stacionáře pravidelně každý rok, a také letos jej navštívilo několik desítek lidí. Jak uvedla ředitelka Ilona Hummelová, protože se její organizace stará o uživatele z celého Českolipska, sjíždějí se na akci zájemci z celého bývalého okresu. „Rodiče dětí se přesvědčí, jak se o jejich ratolesti staráme a jakým způsobem se snažíme je zapojovat do běžného života,“ zdůraznila ředitelka Hummelová.

V tvůrčích dílničkách si mohli návštěvníci sami vyzkoušet svou šikovnost. Zhlédli také vystoupení uživatelů Denního stacionáře, a současně se dozvěděli bližší informace o činnosti spolku onkologických pacientů a jejich přátel - Českolipská Vesna. Na závěr Dne stacionáře vystoupila českolipská taneční skupina Tutti Frutti, složená z dětí a dospívajících mladých lidí.

„Je dobře, že se stacionář takhle pravidelně otevírá veřejnosti. A že se mohou nejen rodiny současných uživatelů, ale i případní noví zájemci na vlastní oči přesvědčit, jak zařízení funguje a co všechno pro své klienty dělá,“ podotkl náměstek hejtmana Pavel Svoboda.

Stacionář poskytuje denní službu lidem s mentálním a kombinovaných postižením. Cílovou skupinou jsou osoby ve věku od 7 do 64 let, které mají sníženou soběstačnost z důvodu mentálního či kombinovaného postižení, a jejichž momentální stav vyžaduje pomoc jiné fyzické osoby. Stacionář je zaměřen na zdokonalování dovedností uživatelů a na případné získávání nových dovedností. K tomu vede řada aktivit ve tvůrčích a pohybových dílnách a při sportovních akcích. Kapacita stacionáře činí 45 osob.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky