Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Českolipská nemocnice zmírňuje zákaz návštěv a nabádá k zodpovědnosti

Mgr. Langer Jiří

  • 16. 02. 2015 17:01
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Vzhledem k zlepšení epidemiologické situace v regionu Česká Lípa se českolipská nemocnice rozhodla ukončit od úterý 17. února zákaz návštěv. Ochranné opatření ruší pouze na standardních lůžkových odděleních.  Personál jednotek intenzivní péče neumožní návštěvu ještě několik dalších dní.

Nemocnice zároveň doporučuje lidem, které nadále trápí respirační onemocnění, aby v zájmu ochrany zdraví svých blízkých či přátel, svoji návštěvu ještě odložili.

„Na jednotkách intenzivní péče zákaz návštěv trvá minimálně do konce příštího týdne.,“ uvedl lékařský ředitel Radek Havlas. Jak zdůraznil, i po znovuotevření pokojů pacientů pro návštěvníky by se lidé měli chovat maximálně zodpovědně a nechodit na návštěvy do zdravotnického zařízení s chřipkovými příznaky a zvyšovat tím rizika nejen pro příbuzné, ale pro všechny ostatní pacienty.

„Lidem, které nadále trápí respirační onemocnění, doporučujeme, aby v zájmu ochrany zdraví svých blízkých nebo přátel, svoji návštěvu ještě odložili,“ řekl Havlas.

Nemocnost je totiž i nadále relativně vysoká. Nemocnice zmírněním zákazu návštěv vyšla vstříc žádostem příbuzných a potřebám pacientů samotných.

„Vývoj nemocnosti v Libereckém kraji nadále sledujeme, v případě doporučení hygieniků a nutnosti ochránit pacienty bychom znovu museli přistoupit k uzavření všech našich lůžkových oddělení,“ připustil Havlas.

Nemocnice v České Lípě vyhlásila zákaz návštěv 27. ledna 2015 na lůžkových odděleních včetně LDN z důvodu rostoucího výskytu respiračních a chřipkových onemocnění.

Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s. poskytuje lůžkovou i ambulantní péči v spádové oblasti se 110 tisíci obyvateli. Vlastníkem 100% akcií je Liberecký kraj. Aktuálně provozuje 347 akutních lůžek, 6 lůžek DIOP a 122 lůžek následné péče. Zaměstnává 827 lidí.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky