Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu

Upozornění

Poctu hejtmana Libereckého kraje letos obdrželo deset osobností, jedna z cen byla udělena in memoriam.

Více informací
Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Českolipská nemocnice pronajme záchrance bývalou autodopravu

Mgr. Langer Jiří

  • 11. 02. 2015 16:12
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Automechanici se zde dříve starali o desítky sanitních vozů, legendárních „dvanáctsettrojek“, pro celý okres Česká Lípa. Pak dlouhá léta prostory bývalé autodopravy v českolipské nemocnici chátraly a zůstávaly nevyužité. Dnešní dohody mezi Libereckým krajem, nemocnicí a záchrankou poskytnou této části rozlehlého nemocničního areálu druhou šanci. Po rekonstrukci se stane základnou záchranářů.

Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa nyní bezplatně pronajme tuto část svého areálu s garážemi, kancelářemi a dílnami Zdravotnické záchranné službě Libereckého kraje. K předání objektu někdejší autodopravy má dojít již 13. února. Aktuálně proto  v těchto dnech ještě probíhá úplné vystěhování zbytků bývalého a zastaralého inventáře a úklid. Pak se do práce pustí projektanti a stavbaři. Nezbytná je především oprava střechy. Výrazné stopy zatékání jsou vidět hlavně v bývalých místnostech autodopravy.

Před několika dny si prostory prohlédl i Marek Pieter, náměstek hejtmana Libereckého kraje, který na poradách s vedením českolipské nemocnice a Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje dojednal, že Liberecký kraj poskytne nemocnici finanční dotaci na rekonstrukci střechy celé bývalé autodopravy, a to v částce 2,5 mil. Kč.

„Vlastní prostory, kam bude přestěhována výjezdová základna Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje v  České Lípě bude financovat  záchranná služba ze svých prostředků, a to jak projektovou dokumentaci, tak vlastní rekonstrukci,“  sdělila Alena Riegerová, vedoucí odboru zdravotnictví Krajského úřadu Libereckého kraje. Jak doplnila, zúčastněné strany se dohodly, že Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje nebude Nemocnici s poliklinikou Česká Lípa hradit žádnou částku za pronájem prostor, protože Liberecký kraj je nejen zřizovatelem ZZS Libereckého kraje, ale také je jediným vlastníkem českolipské nemocnice.

První jednání o využití pro záchranku proběhla v říjnu 2013. Výhodou umístění základny záchranářů je i dostupnější, rychlejší výjezd z areálu NsP do Staré Lípy.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky