Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Česko a Sasko společně pro cestovní ruch, kulturu a bezpečnost. Schváleno dalších pět česko-saských projektů.

Eva Hajflerová

projektový manažer - programy přeshraniční spolupráce

  • 25. 05. 2018 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

V rámci přeshraničního Programu spolupráce Česká republika - Svobodný stát Sasko 2014-2020 bude možné zrealizovat dalších pět projektů. Monitorovací výbor programu v květnu 2018 na svém zasedání v Budyni nad Ohří schválil česko-saské projekty, které Evropská unie podpoří částkou ve výši zhruba 1,9 milionu EUR.

Tři projekty se zabývají kulturní a přírodní turistikou, marketingem cestovního ruchu, kulturním dědictvím a ochranou vod.

Dalším projektem dojde ke zlepšení kapacity veřejných institucí a zájmových organizací a bude podpořena efektivní veřejná správu. V projektu "Společné potírání kriminality v oblasti komerční osobní i nákladní dopravy v sasko-českém příhraničí" bude policejní ředitelství ve Zhořelci (Görlitz) spolupracovat s krajskými ředitelstvími Policie ČR v Ústí nad Labem a v Liberci. Partneři projektu chtějí pomocí společných opatření pro potírání kriminality v oblasti nákladní a osobní dopravy zlepšit bezpečnost v česko-saském pohraničí. Pro tyto účely budou vytvořeny jednotné kontrolní standardy a dojde k prohloubení policejní spolupráce. Evropská unie podpoří tento projekt částkou ve výši zhruba 866 000 EUR.

„Ostatní projektové žádosti byly schváleny jako náhradní projekty, jejichž realizace bude možná v případě úspor v aktuálně realizovaných projektech“, uvádí Radka Loučková Kotasová, radní Libereckého kraje pověřená řízením resortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování.

Od zahájení programu v červenci 2015 bylo z celkových prostředků 186 mil. EUR poskytnuto již přibližně 145,1 milionů EUR na 124 přeshraničních projektů.

Schválené projekty jsou uvedeny na tomto odkazu

http://www.sn-cz2020.eu/cz/projekte/liste_der_vorhaben/index.jsp

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky