Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Bohumil Svatoš pokřtí v Turnově svůj Horolezecký kalendář

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 10. 2012 16:24
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

V Kamenářském domě Muzea Českého ráje v Turnově se v pátek 12. října od 17.30 hodin uskuteční setkání s horolezcem a fotografem Bohumilem Svatošem.

Akci připravili jeho přátelé při příležitosti vzniku kalendáře „Začátky horolezectví v Českém ráji“, který je poskládán z fotografií, jejichž autorem je právě Bohumil Svatoš.

Na třinácti fotografiích pořízených v 50. a 60. letech minulého století můžeme obdivovat tehdejší osobnosti českorajského a československého lezení vůbec.

Bohumil Svatoš je autorem náročných výstupů v Tatrách, má na svém kontě řadu zimních i letních přechodů Tater a aktivní byl také na Kavkazu. V neposlední řadě byl v roce 1969 jedním z devítičlenné, historicky první české himálajské expedice, která dosáhla vrcholu Annapúrny IV. V roce 1982 navštívil Ťan-Šan.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky