Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Blíží se soutěžní kvíz Kraje pro bezpečný internet

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 15. 01. 2024 09:34
  • Školství

Sdílet článek

Až do 29. února 2024 se mohou žáci základních a středních škol zapojit do soutěžního kvízu zaměřeného na kyberbezpečnost. Mohou si otestovat, jestli vědí, jaké nástrahy na ně čekají na internetu, jak se na internetu chovat nebo čeho se vyvarovat. Na ty nejrychlejší se správnými výsledky, ale i vylosované účastníky, čekají věcné ceny od společnosti Microsoft s.r.o. a GORDIC. Mohou se těšit na Xbox, dron, tablet, chytré hodinky, sluchátka a další drobné dárky.

Registrovat se a soutěžit mohou zájemci na stránce www.kpbi.cz v záložce soutěžní kvíz nebo sledovat také Facebook, kde mohou najít nápovědu. 

Projekt Kraje pro bezpečný internet je určen i širší cílové skupině než jen školákům. Příkladem jsou e-learningové kurzy pro rodiče, policisty, sociální pracovníky, učitele i seniory. Vzhledem k nárůstu kyberkriminality veřejnost ocení i tutoriály, tzn. podrobné návody „krok za krokem“, například k nastavení účtu na Facebooku: https://www.youtube.com/playlist?list=PLrT6AA3DsRDDCtiMnd9gAHsK9ZxZgWffg

Přínosná v dnešní pohnuté době jsou i vzdělávací videa na kanále YouTube pod názvem Zkroť net. Hned! Viz níže:

 

Youtube video

V příloze plakát k akci. 

  • KPBI letak 2023 2024 (.pdf)
    255 kB
    15. 01. 2024 11:54

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky