Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Bakalaureáty TUL 2014 – výstava studentských prací oslavila i jubileum spolupráce se Severočeským muzeem

Mgr. Langer Jiří

  • 24. 05. 2014 16:42
  • Školství

Sdílet článek

Letošní přehlídka závěrečných prací studentů katedry designu fakulty textilní TUL byla zároveň připomenutím kulatého výročí spolupráce katedry se Severočeským muzeem v Liberci.

Přehlídku a výstavu zahájila náměstkyně hejtmana pro kulturu Hana Maierová,  ředitel muzea Jiří Křížek, náměstek primátorky Jiří Šolc,  vedoucí katedry designu Renata Štorová a kurátor přehlídky Oldřich Palata ze Severočeského muzea.

„Katedra designu byla v Liberci založena roku 1992 a první absolventské práce o tři roky později měly výstavu právě zde, v Severočeském muzeu v Liberci. Dnes tady výstavu závěrečných prací pořádáme po dvacáté,“ připomněl v úvodu kurátor přehlídky Oldřich Palata, který se před dvaceti lety o navázání spolupráce mezi oběma institucemi zasloužil.

Výstava studentských prací oborů Textilní a oděvní návrhářství a Návrhářství skla a šperku začala již tradičně módní přehlídkou, na níž se představili absolventi mnohdy hodně odvážnými modely. Součástí slavnostního odpoledne bylo také vyhlášení Cen děkanky za nejlepší studentské práce.Cenu získali: Kristýna Šírková, Barbora Hnyková, Pavla Říhová a Martin Jakobsen.

Letošní Bakalaureáty se konaly také díky podpoře společného projektu Technické univerzity v Liberci a Hochschule Zittau/Görlitz „Design a technika – Inovace pro Euroregion Nisa-Neiße“ podpořeného z prostředků Česko-německého fondu budoucnosti. Vernisáž byla zároveň zakončením stejnojmenné jednodenní konference k tomuto projektu.

Vedoucí katedry designu Renata Štorová připomněla, že letošní jubileum vzájemné spolupráce si obě instituce připomenou ještě za několik dní. Historicky poprvé se totiž budou státní závěrečné zkoušky studentů katedry designu konat právě v prostorách Severočeského muzea.

Výstavu Bakalaureáty 2014 můžete zhlédnout do 14. června 2014. V závěrečný den výstavy bude mít reprízu módní přehlídka studentských kolekcí, která bude součástí programu Libereckého jarmarku  a Krajských slavností  LK 2014.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky