Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Malba skla

Malba skla

Novy bor

K dispozici bude připravena jedna dílna, vybavená 8 malířskými stoly s kompletním malířským zázemím určeným k ručnímu dekorování skla malbou sklářskými vypalovacími barvami.

Malba se bude realizovat na plochém a dutém skle, jehož tvar, barvu a rozměry si účastníci Sympozia určí nejpozději do 31. května 2010. Rozpracované polotovary si případně mohou účastníci sympozia přivézt sebou.

K dispozici budou barvy transparentní, krycí i vysoký smalt. V omezené míře budou připraveny listry, preparáty zlata, stříbrná lazurovací směs a vykrývací laky.

Malba bude prováděna ručně pomocí štětců, pera nebo tupováním. Malbu bude možné kombinovat s technikou pískování.

Vypalování barev:

2 vypalovací pece s kapacitou 5 ks skla většího průměru o maximální výšce 60 cm.

Specifikace předpokládaného díla a další požadavky

Pro všechny tvarovací a dekorovací techniky je důležité nejpozději do 31. května 2010 zaslat charakteristiku, rozměry, případně skicu Vašich zamýšlených prací. Případně požadavky na surovinu, formy, barvy skla, nářadí apod.

 

Pořádající škola:

Vyšší odborná škola sklářská a Střední škola Nový Bor

English:

Glass paintingGlass painting (.doc, 87 kB, 2010)

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky