Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Značkou Regionální potravina Libereckého kraje se pyšní devět laskomin

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec

  • 17. 06. 2024 13:08
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Český česnek z Podkrkonoší od Jana Hradeckého, Hruškovice z Raspenava Distillery či Pšeničnožitný chléb Liberečák od Home Bakery. Tyto – a mnohé další – produkty zvítězily v krajském kole 15. ročníku celostátní soutěže o značku Regionální potravina. Porota vybírala z celkem 93 přihlášených produktů od 29 výrobců. Mezi nominovanými jsou Soutěž Regionální potravina probíhá každoročně ve všech krajích České republiky.

V Hodnotitelské komisi zasedli tradičně zástupci Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory, Potravinářské komory a Krajského úřadu. Ocenění značkou Regionální potravina si producenti převezmou na slavnostním vyhlášení v rámci Dne regionálních potravin Libereckého kraje ve čtvrtek 19. září.

„Jsem nadšený ze stabilního zájmu výrobců o soutěž Regionální potravina v Libereckém kraji. Letošní ročník byl výjimečný mimořádným zájmem o kategorii Alkoholické a nealkoholické nápoje – téměř třetina výrobků spadala právě do této kategorie. Také mě velice potěšilo vysoké procento žadatelů, kteří se soutěže zúčastnili poprvé. To je důležitý aspekt poukazující na stále rostoucí význam značky Regionální potravina u poctivých výrobců, kteří nabízí to nejlepší z našeho kraje,“ zhodnotil výsledky Václav Chábera, koordinátor soutěže Regionální potravina Libereckého kraje.

Soutěžit o značku Regionální potravina mohou producenti malých a středních zemědělských nebo potravinářských podniků. Oceněný výrobek pak získává právo užívat značku zdarma po dobu čtyř let. 

sloupec KATEGORIE VÝROBEK A VÝROBCE
1 MASNÉ VÝROBKY TEPELNĚ OPRACOVANÉ UČŇOVSKÝ JÁTROVÝ SÝR – STŘEDNÍ ŠKOLA HOSPODÁŘSKÁ A LESNICKÁ, FRÝDLANT
2 MASNÉ VÝROBKY TRVANLIVÉ, TEPELNĚ NEOPRACOVANÉ, KONZERVY A POLOKONZERVY PRASE NA CITRONECH – MAREK PIROCH / MASS.NA
3 SÝRY VČETNĚ TVAROHU TVAROH TUČNÝ – MLÉKO JEŘMANICE
4 MLÉČNÉ VÝROBKY OSTATNÍ LUČINKA BIO PŘÍRODNÍ – LADISLAV STEHLÍK / EKOFARMA STEHLÍK
5 PEKAŘSKÉ VÝROBKY VČETNĚ TĚSTOVIN PŠENIČNOŽITNÝ CHLÉB LIBEREČÁK – HOME BAKERY
6 CUKRÁŘSKÉ VÝROBKY VČETNĚ CUKROVINEK HAMROVSKÝ DORTÍK – LUKÁŠ MAŠEK / HAMROVSKÁ ŘEMESLNÁ PEKÁRNA
7 ALKOHOLICKÉ A NEALKOHOLICKÉ NÁPOJE HRUŠKOVICE – RASPENAVA DISTILLERY
8 OVOCE A ZELENINA V ČERSTVÉ NEBO ZPRACOVANÉ FORMĚ ČESKÝ ČESNEK Z PODKRKONOŠÍ – JAN HRADECKÝ / JAN HRADECKÝ A ALENA MIHULKOVÁ
9 OSTATNÍ MED OD ČERTOVY ZDI KVĚTOVÝ – ING. TOMÁŠ MORAVEC / VČELÍ FARMA SMRŽOV

TZ: Státní zemědělský intervenční fond

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky