Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Žádné aplikace ani navigace: kraj vydává tištěné průvodce s mapami a tipy 

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 02. 02. 2022 15:17
  • Cestovní ruch
  • Magazín

Sdílet článek

Všem, kteří dávají před používáním navigací a turistických aplikací v mobilních telefonech přednost starým dobrým poctivým tištěným mapám a průvodcům, vychází vstříc Liberecký kraj. Vydává praktické kapesní průvodce všemi jeho regiony.

„Není hledání tras či informací o jednotlivých lokalitách v mobilu váš šálek kávy? Raději čtete v tištěných materiálech? Všem milovníkům cestování, poznávání a putování podává Liberecký kraj pomocnou ruku v podobě nových kapesních průvodců po jeho turistických regionech,“ představuje průvodce Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Propagační materiály jsou oboustranné. Na jedné straně zobrazují mapu kompletního území dané oblasti se všemi turisticky atraktivními místy od hradů a zámků přes rozhledny až po muzea. Nechybí ani cyklotrasy, pěší trasy a naučné stezky. Druhá strana letáčku pak formou fotografií a doplňkového textu láká k návštěvě deseti míst. Nechybí praktické informace o tom, jak se do regionu dostat a to zejména veřejnou hromadnou dopravou, která je šetrnější k přírodě. To vše doplňují kontakty na největší informační centra v dané oblasti a odkazy na weby a sociální sítě, na kterých se návštěvníci dozvědí aktuální informace.

Průvodce je v praktické kapesní podobě, která je v České republice inovativním řešením. „Pro tuzemský cestovní ruch jsou fenoménem takzvané trhací mapy, které jsou v rozloženém formátu A3 či větším a návštěvník si je většinou sám odtrhává z většího balíku. Z dlouholetých zkušeností však víme, že každý turista si tuto mapku prakticky obratem složí a následně uloží. Proto jsme se rozhodli jít návštěvníkům naproti a mapku vydat rovnou ve složeném formátu,“ informovala Vinklátová.

Mapy vznikly ve spolupráci s turistickými regiony. Do distribuce se dostanou před startem letošní turistické sezony. K dostání budou na všech informačních centrech v Libereckém kraji a okolí a na dalších turisticky atraktivních místech. Jsou také k dispozici v elektronické podobě na turistickém portále www.liberecky-kraj.cz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky