Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Žáci dostali k začátku školního roku novou tělocvičnu a zateplení školy

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 01. 09. 2015 15:28
  • Magazín
  • Školství

Sdílet článek

Hodně úspěchů v novém školním roce popřála první zářijový den radní pro školství Libereckého kraje Alena Losová žákům Gymnázia Mimoň a Střední školy hospodářské a lesnické ve Frýdlantu. Ve školách nebyla náhodou, společně se začátkem nového roku symbolicky dětem i učitelům předala, v případě Mimoně nově zrekonstruovanou tělocvičnu a ve Frýdlantu čerstvě zateplené budovy školy a domova mládeže. Rekonstrukce tělocvičny stála přibližně 850 tisíc korun, zateplení budov ve Frýdlantu 16,5 milionu korun.

„Z rekonstrukcí mám radost, obě školy si je zasloužily. Tělocvična v Mimoni byla ve špatném stavu a roky na její rekonstrukci čekali, proto jsem ráda, že se konečně oprava podařila. Totéž platí i o frýdlantské škole. Budovy po zateplení prokoukly a prospělo to také energeticky,“ uvedla radní Alena Losová.

V mimoňské tělocvičně došlo k výměně starých parket za nový povrch, stěny jsou nově obložené a škola ještě na své náklady pořídila nové sítě do oken. „O opravu tělocvičny jsme usilovali 8 let, její stav byl zdraví nebezpečný. Díky výborné spolupráci s radou kraje a paní radní jsme ji konečně opravili. Vypadá skvěle a všichni jsou nadšení,“ řekla ředitelka Gymnázia v Mimoni Emílie Ráčková.

Ze zateplení mají radost i ve Frýdlantu, budovám výrazně prospělo nejen energeticky, ale především vizuálně. „Do budoucna bychom rádi ještě zateplili poslední z budov v areálu, školní jídelnu,“ doplnila ředitelka Alena Dvořáková. V rámci zahájení nového školního roku také ve Frýdlantu otevřeli novou geologickou stezku, která je v areálu přístupná i veřejnosti.

Gymnázium v Mimoni je osmileté, do primy letos nastoupilo 28 dětí. Celkem jich školu navštěvuje 218. Kromě osmiletého gymnázia v Mimoni ještě chodí žáci do čtyřletého, které však ukončují. Nabízí zde i obor sociální činnost. Gymnázium navštěvují zejména děti z Mimoně, Stráže pod Ralskem, Zákup, Doks, Brniště či Jablonného v Podještědí, Ralska a dalších okolních obcí. Zajímavostí školy je, že v minulosti byla určena dětem Sovětů, kteří žili v bývalém vojenském prostoru Ralsko. Jmenovala se Škola Jurije Gagarina a k nejznámějším tehdejším žákům patří například bývalí boxeři Vladimír a Vitalij Kličkovi či současný ukrajinský ministr vnitra Arsen Avakov.

Střední škola hospodářská a lesnická ve Frýdlantu letos v prvních ročnících přivítala 180 žáků. Zájem o studium zdejších oborů je vyšší než v minulém roce, zejména přibyl počet žáků v technických odvětvích např. opravář lesních strojů, lesní mechanizátor, zpracovatel dřeva, zedník a dalších.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky