Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

VZ Tour 2024 v Liberci: Plný sál a spousta inspirace pro zadavatele veřejných zakázek

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec

  • 17. 10. 2024 09:37
  • Majetek a investice
  • Veřejné zakázky

Sdílet článek

Druhou zastávkou největší celorepublikové série konferencí zaměřené na veřejné zakázky – VZ Tour 2024 – ožil ve středu 10. října multimediální sál Krajského úřadu Libereckého kraje.

Akci pořádalo Centrum pro regionální rozvoj České republiky před plným sálem vystoupili zástupci kontrolních orgánů, jakými jsou ministerstvo pro místní rozvoj nebo ministerstvo financí. S posluchači sdíleli cenné poznatky a případové studie z praxe, ale také současné trendy a problematická místa ve veřejném zadávání. Na specifika projektů podpořených z evropských peněz se zaměřili odborníci z Centra pro regionální rozvoj České republiky.

Nechyběli však ani regionální zadavatelé. Liberecký kraj se pochlubil svým inovativním přístupem, zejména zadáváním zakázek v režimu Design & Build, který mění pohled na realizaci projektů – rychleji a efektivněji.

Účastníci konference ocenili také příspěvky z praxe od zástupců města Semily, kteří se podělili o zkušenosti z realizace projektu výstavby nové Mateřské školy Treperka, a Krajské nemocnice v Liberci s pavilonem nukleární medicíny. Prezentovali celý proces veřejné zakázky – od prvotního avíza až po zprovoznění projektu. Sdílení zkušenosti ukázalo, jak důležité je dobře nastavit postupy, které zajišťují hladký průběh zakázky od jejího vzniku až po dokončení.

Jednou z hlavních deviz akce byla její dynamická atmosféra. Už od prvních minut se mezi prezentujícími a účastníky rozběhla živá diskuze, která přinesla spoustu inspirativních postřehů a nápadů, jak zefektivnit veřejné zadávání jak v regionu, tak i v českém prostředí obecně.

Na akci naváže kulatý stůl, kde bude prostor pro detailní rozbor probíraných témat a sdílení konkrétních zkušeností. A už nyní je jisté, že příští rok bude následovat druhý ročník této inspirativní tour.

Více informací poskytne liberecká pobočka Centra pro regionální rozvoj.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky