Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vysoušeče, které pomáhají hasičům po povodních, nabídne kraj i do jiných regionů 

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 02. 10. 2024 10:46

Sdílet článek

Přes 200 vysoušečů má k dispozici Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje. Nyní míří 100 kusů do Olomouckého kraje, a to konkrétně do města Jeseník, aby pomáhaly zmírnit následky po tamních povodních. Celkem 58 vysoušečů již hasiči využili v Libereckém kraji, a to zejména na Frýdlantsku. Skladem jich zůstává přes 40.

„V roce 2021 jsme darovali Hasičskému záchrannému sboru Libereckého kraje 25 kondenzačních vysoušečů a na začátku roku 2022 přispěli z krizového fondu milionem a půl. Z těch hasiči pořídili dalších 150 kusů. Samozřejmě mají ještě dalších několik desítek za peníze vyčleněné ve svém rozpočtu,“ uvedl hejtman Martin Půta. „Nehledě na to, kdo vysoušeče nakonec zaplatil, je mnohem důležitější, že budou pomáhat tam, kde je to nejvíce potřeba. Liberecký kraj byl sice zasažen povodněmi též, ale ne v takové míře jako v jiných regionech. Situace v Olomouckém kraji byla daleko vážnější. Společně s hasiči nabízíme pomocnou ruku.“

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky