Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Výměna autolékárniček za proškolení v první pomoci byla úspěšná

Mgr. Langer Jiří

  • 03. 02. 2015 13:14
  • Doprava
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

„Vyměňte starou za novou“ je název aktivity, kterou v pátek 30. ledna uspořádal Záchranný tým Českého červeného kříže Liberec ve spolupráci s Týmem silniční bezpečnosti Libereckého kraje.

Při společné  prezentaci, která se uskutečnila v OC Forum Liberec, se pořadatelé zaměřili v první řadě na povinnost mít ve vozidle  správně vybavenou lékárničku pro poskytnutí první pomoci.  „V roce 2010 vzbudila rozruch vyhláška, která nově upravovala povinný obsah autolékárničky. Po čtyřech letech je téma znovu aktuální, protože některý povinným položkám ve Vaší  lékárničce, může končit platnost a je nutné je tak vyměnit,“ vysvětlil Michal Mochal ,      
vedoucí oddělení silniční dopravy KÚ LK.

Záchranný tým Českého červeného kříže a Tým silniční bezpečnosti využil příležitosti, aby řidiče poučil i o samotném správném poskytnutí první pomoci a dalších důležitých aktuálních věcech souvisejících s bezpečností silničního provozu na pozemních komunikacích, jako je viditelnost, používání reflexních materiálů nebo správné poutání či používání dětských autosedaček ve vozidle.

Prezentace se aktivně zúčastnilo přes 150 návštěvníků obchodního centra, kteří si prověřili své znalosti a dovednosti.

„Šanci získat zdarma novou auto lékárničku měl každý, kdo se nechal proškolit v první pomoci a bezpečném poutání ve vozidle, nebo se případně zaregistroval k bezpříspěvkovému dárcovství krve,“ prozradil vedoucí oddělení.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky