Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí EDUCA se blíží do Liberce

Mgr. Langer Jiří

  • 13. 10. 2010 14:19
  • Školství

Sdílet článek

 

Rozhodujete se, kde dále studovat? Chcete se uplatnit na trhu práce? Hledáte zaměstnání? Pak právě vám je určen již pátý ročník největšího veletrhu vzdělávání a pracovních příležitostí v severních Čechách, jež se pod názvem EDUCA 2010 JOBDAYS LIBEREC koná tradičně od čtvrtka 21. do soboty 23. října v liberecké Tipsport areně.

„Se svými expozicemi se představí 66 škol a školských zařízení,“ uvedl náměstek hejtmana LK pro školství Radek Cikl (ČSSD) s tím, že tato čísla nejsou konečná a lze předpokládat, že počet vystavovatelů se ještě zvýší.

 

Na tři podzimní dny se tak podle něj liberecká multifunkční hala změní v jedno velké náborové a vzdělávací centrum. Lze se zde seznámit s možnostmi studia a pracovního uplatnění nejen v Libereckém kraji a celé České republice, ale v návaznosti na minulé ročníky zde budou i nabídky na práci v zahraničí. Díky spolupráci s internetovým portálem Sprace.cz a týdeníkem TIP SERVIS připravují pořadatelé nabídku více než 500 pracovních pozic, které bude nabízet také kolem 35 firem. Zúčastní se i úřady práce s aktuální nabídkou volných pracovních míst.

„Chceme, aby veletrh návštěvníkům ukázal, kde a jak hledat práci, kde získat kvalitní a praktické informace o podmínkách na pracovním trhu, o možnostech proškolení či rekvalifikace, o studiu, stážích a vzdělávacích programech, nebo jak uspět při přijímacích řízeních a úspěšně se uplatnit na současném dynamickém trhu práce,“ řekl náměstek hejtmana.

Pro všechny návštěvníky je vstup na veletrh, stejně jako v minulých letech, zdarma. U vstupu jim bude bezplatně k dispozici katalog vystavovatelů, k občerstvení mohou využít několika bufetových stánků nebo kavárnu s posezením. Kromě prezentací jednotlivých vystavovatelů z řad škol, vzdělávacích center, pracovních agentur i samotných zaměstnavatelů, mohou příchozí shlédnout i doprovodný kulturní program či se zúčastnit některé z řady přednášek na aktuální témata.

Pořadatelé věří, že v současné době, kdy je situace na trhu práce mimořádně složitá, přinese veletrh všem zúčastněným užitečné informace i zkušenost z osobního setkání zaměstnavatelů a jejich potencionálních zaměstnanců.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky