Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu

Upozornění

SVÍTÍME ŽLUTĚ, PROTOŽE EDUCA WEEK LIBEREC | týden vzdělání a práce v Libereckém kraji | 7. - 13. 10. 2024

Více informací
Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Veletrh podpory podnikání v Liberci přilákal desítky podnikavců a firem

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec

  • 10. 10. 2024 14:52
  • Rozvoj

Sdílet článek

Do posledního místa se první říjnovou středu zaplnil Meeting Point Libereckého podnikatelského inkubátoru Lipo.ink živnostníky a podnikateli z rozjíždějících se i zavedených firem. Přilákal je Veletrh podpory podnikání a dotačních příležitostí, respektive možnost konzultovat svůj nápad s patnácti krajskými nebo národními institucemi.

Akci připravila agentura CzechInvest s přispěním Agentury regionálního rozvoje, Libereckého kraje, Statutárního města Liberec a dalších regionálních partnerů. Navštívilo ji téměř padesát podnikatelů z různých oblastí, od začínajících živnostníků až po zavedené firmy. Veletrh se stal důležitou součástí Velkého týdne malých firem, který v regionu podporuje malé a střední podnikatele.

Na jednom místě se konala během pouhých čtyř hodin více než stovka konzultací. Účastníci diskutovali s odborníky o svých projektových záměrech stran rozjedu podnikání přes digitalizaci zaběhlých firem, úspory energií a podpory elektromobility až po podporu regionálních produktů a exportu do zahraničí. Konkrétní zájem směřoval často k tématu financování projektů pomocí evropských nebo národních programů. K dispozici bylo celkem 15 konzultujících subjektů, z nichž každý absolvoval 10 až 15 individuálních schůzek.

Podle organizátorů i zpětné vazby účastníků byla akce velkým přínosem. O tom svědčí průměrné hodnocení veletrhu 8,3 z 10 bodů. „Získali jsme nové kontakty a otevírají se nám možnosti spolupráce, což je rozhodně skvělé,“ řekl jeden z účastníků – Lukáš Holubík, CEO společnosti Asistujem.cz.

Vzhledem k úspěchu letošního ročníku vypadá nadějně i jeho další pokračování. „Těší mě, že díky této aktivitě agentury CzechInvest a jejich partnerů, získávají podnikatelé a živnostníci z regionu možnost lepší orientace v tématech podpory a financování jejich rozvoje,“ řekl Jiří Ulvr, radní Libereckého kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

MŠMT ARR EU KRAJ

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky