Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Veletrh cestovního ruchu Euroregion Tour v Jablonci nad Nisou nabídne i zatmění slunce

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 03. 2015 18:48
  • Magazín

Sdílet článek

V Eurocentru v Jablonci nad Nisou se od 19. do 21. března 2015 koná jubilejní 15. ročník veletrhu cestovního ruchu Euroregion Tour, který se řadí mezi největší regionální veletrhy cestovního ruchu v České republice.  

Záštitu nad veletrhem převzali ministryně pro místní rozvoj Ing. Karla Šlechtová a hejtman Libereckého kraje, Martin Půta. Veletrh zahájí ve čtvrtek v 10 hodin statutární náměstkyně hejtmana LK Hana Maierová. Veletrh pořádají ve spolupráci Liberecký kraj, statutární města Jablonec nad Nisou a Liberec, Eurocentrum Jablonec n. N., Okresní hospodářská komora v Jablonci n. N. a společnost Sundisk

„V Jablonci nad Nisou se uskuteční jediný veletrh cestovního ruchu v Severních Čechách s mezinárodní účastí. Představí se zahraniční vystavovatelé  z Německa, Polska, Slovenska a Slovinska- Představí se zejména přeshraniční regiony, které nabídnou návštěvníkům půldenní či celodenní výlety, třeba do Saska, kde se významně mění krajina po bývalých dolech a vznikají zde nová rekreační jezera,“ řekla statutární náměstkyně s tím, že cílem veletrhu je představit návštěvníkům možnosti trávení volného času, tipy na výlety, novinky volného času, tipy na výlety, novinky z cestovního ruchu, regionální produkty a mnoho dalšího.

V letošním roce bude veletrh propagován mottem Liberecký kraj jako na dlani, kterým chtějí organizátoři podpořit aktivní turistiku.

Součástí veletrhu je i program pro odbornou veřejnost. Hospodářská komora pořádá ve čtvrtek 19. března diskuzní fórum „Tradiční sklářské řemeslo v Libereckém kraji – využití pro cestovní ruch.“ Páteční část odborného programu „Od papíru k mobilu“ je věnována mobilním aplikacím v cestovním ruchu a internetovým prezentacím, Liberecký kraj představí návštěvníkům svou novou mobilní aplikaci Turistického průvodce.

Nabídku turistických možností doplní prodejní výstava regionálních produktů z ČR a Polska a bohatý doprovodný program pro návštěvníky.

POZOR - V pátek 20. března se očekává 70% zatmění slunce a návštěvníci budou mít možnost je pozorovat dalekohledy Astronomického ústavu společně s odborným výkladem.

Na čtvrtek 19. března jsou pro návštěvníky připraveny zajímavé besedy s cestovateli v kině Junior, např. vyprávění Jiřího Moskala o Dakaru, nebo cestopisné vyprávění Lezení v Namibii od Pavla Jonáka či Horní Dolpo v podání Radky Tkáčikové. Žáci 2. stupně základních škol budou moci v kině Junior zhlédnout promítání Století Miroslava Zikmunda. Ve večerních hodinách bude kino Junior promítat filmy s cestovatelskou tématikou jako je film Divočina, nominovaný na 2 Oscary a film Naga Parbat.

Na závěr veletrhu, v sobotu 21. března od 20:00 hodin pořádá Eurocentrum koncert skupin Polemica a Fast Food Orchestra.

V prostorách Eurocentra bude po dobu konání veletrhu k vidění i několik výstav – např. fotografie z nově proznačené hřebenové trasy po horách Libereckého kraje, Hřebenovka.

V rámci veletrhu na návštěvníky čeká i oblíbená soutěž, ve které mohou vyhrát 2 kapitánské kurzy na malou loď, či předplatné časopisu Země světa nebo hodnotné dárkové ceny.

Podrobné informace o veletrhu naleznete na www.euroregiontour.cz a www.eurocentrumjablonec.cz.

VSTUP na veletrh je ZDARMA.

Termín konání:           19. – 22. 3. 2015

Místo konání:             výstaviště Eurocentrum v Jablonci nad Nisou

Otevírací doba:           čtvrtek 19. 3.              10:00 – 18:00

                                   pátek 20. 3.                 10:00 – 18:00

                                   sobota 21. 3.               9:00 – 12:00

Více informací podá Eva Hornová, vedoucí oddělení cestovního ruchu, eva.hornova@kraj-lbc.cz, 485 226 614.

 

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky