Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V poslední listopadovou sobotu opět vyjede z Liberce adventní posilový vlak na oblíbené Adventní trhy v Drážďanech

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 28. 11. 2019 00:00
  • Doprava

Sdílet článek

„S potěšením mohu oznámit, že rekonstrukce nádraží v Žitavě je za námi a adventní vlaky tak na celé trase Liberec–Drážďany jedou přímo bez nutnosti přestupu na náhradní autobusy,“ uvedl Jan Sviták, náměstek hejtmana na loňskou neplánovaně prodlouženou výluku.

Posilové vlaky vyjíždí v sobotu 30. listopadu, 7. a 14. prosince z Liberce v 7:02 a z Drážďan zpět v 16:26. S ohledem na celostátní změny jízdních řádů a celkovou změnu víkendového konceptu na lince Liberec – Drážďany, pojede adventní vlak v sobotu 21. prosince z Liberce až v 7:33. Zpět již cestující budou moci využít pravidelné vlaky, které od změn posilují na každé dvě hodiny, z Drážďan tedy například v 15:08 nebo 17:08.

Návštěvníci vánočních trhů v Drážďanech mohou využít i další pravidelné spoje linky RE2 Liberec – Drážďany, která jezdí i v neděli. Pro cestující z Libereckého kraje je ve vlacích Trilex zavedena zvláštní jednodenní jízdenka Liberec-Dresden-Special s cenou od 250,- Kč za jednu dospělou + až 3 děti od 6 do 14 let.

Více informací o dalších spojích cestující najdou na webových stránkách krajského koordinátora dopravy www.iidol.cz

TZ: KORID LK 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky